Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENUO NA VRH

Hrgović nije odustao od tradicije: Evo kako je proslavio naslov!

Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/10
10.12.2018.
u 07:00

– Najvažnije je da Filipa što prije dovedemo do statusa službenog izazivača, da ga prvaci ne mogu izbjegavati, da moraju prihvatiti borbu s njim

Baš kao i nakon prvih šest, i nakon sedme pobjede u profi ringu Filip Hrgović nije odustao od tradicije. Nakon što je premlatio Kevina Johnsona, svoj tim odveo je na ritualni objed u McDonald’s, a ovaj put s njima su bili i članovi njegove obitelji.

Počastio je sve, a sebe s tri “Big Tastyja” i baš nas zanima hoće li u McDonald’su Hrvatska shvatiti kakva im je promotivna prilika pred nosom. Jer boksač za kojeg su njegovi trener, menadžer i promotor uvjereni da će biti budući svjetski prvak, dolazi k njima na “junk food”.

Dakako, valjda reći da se Filip Hrgović inače ne hrani ni u jednom lancu brze hrane jer se oko njegove prehrane brine nutricionist Luka Marasović. Osim toga, mama Hrgović vrsna je kuharica, a kada je na pripremama u Miamiju, zdrave obroke često mu priprema buduća supruga Marinela.

Filip Hrgović
1/22

No budući da je nakon prve profesionalne pobjede izborene u Rigi odveo svoje društvo u McDonald’s, Filip je odlučio to činiti svaki put. Više zbog nekog ispušnog rituala nego potrebe. No, što ako se bude borio u gradu u kojem nema tog lanca fast fooda?

– U takvim rupama neću nastupati – našalio se Filip koji bi sljedeći nastup trebao imati u nekom od američkih gradova.

A na tome insistira njegov promotor Nisse Sauerland.

– Želimo pokazati što “El Animal” može. Filip je za dvije posljednje borbe trenirao u Americi pa se tamo treba i boriti. To je stvar prestiža, a SAD je još uvijek veliko boksačko tržište kojem bi Filip bio zanimljiv jer mu je stil atraktivan za publiku. Osim toga, američki borci u svojoj zemlji osjećali bi se ugodnije pa bismo tako lakše došli do respektabilnog protivnika. A zasad je to problem jer se nitko neće boriti s Filipom. Najprije pristanu pa onda, kad pogledaju videosnimke njegovih nastupa, odustanu.

Hranim se zdravo, imam 105 kg

Filip protiv nastupa u Americi nema ništa protiv, ali tek nakon dobrog odmora.

– Plan je da boksam u ožujku, a ja bih volio da to bude u travnju da se što bolje odmorim jer su me prilično iscrpila ova dva kampa. U situaciji sam da moram pobjeđivati. Da bih došao do mečeva u kojima ću biti izazivač, a u toj ulozi sam najbolji, ne smijem si dopustiti pogrešku. A kada protivnik nije moje kvalitete, teško mi je motivirati se.

Filip je sada težak otprilike 105 kilograma i zadovoljan je time.

– To je moja prirodna težina. Nisam ništa skidao ni dodavao. Hranim se zdravo, treniram jako i ne zamaram se težinom. Dakako, kako će mi se metabolizam usporavati, doći će još pokoji kilogram, a s time i snaga. No zasad je za mene bitno da mogu ispucati mnogo udaraca, i stotinu po rundi ako je potrebno, i da sam brz i pokretljiv.

>> Pogledajte i video o karijeri Filipa Hrgovića

Plan je da se takav Filip što prije dovede do borbe za naslov, pa u tom smislu Nisse Sauerland objašnjava:

– Najvažnije je da Filipa što prije dovedemo do statusa službenog izazivača, da ga prvaci ne mogu izbjegavati, da moraju prihvatiti borbu s njim. Inače, ja vjerujem da se on već sada može boriti s Wilderom, Furyjem i Joshuom pa me ljudi smatraju ludim.

Što to promotora čini tako uvjerenim?

– Zato što je Filip uistinu kvalitetan. Za njega bi Wilder bio savršena borba jer je prilično otvoren. Vjerujem da dolaze uzbudljiva vremena u teškoj kategoriji. Hrgović, Joyce, Yoka, Dičko, to su borci koji će uskoro pokucati na vrata Joshue, Wildera, Furyja...

Je li Hrgović dovoljno zabavan borac da bi prodavao ulaznice?

– Filip je atraktivan. Osim toga, on izgleda dobro, priča dobro i on je netko tko se sviđa klincima. On je pomalo poput Klička.

Nakon pobjede nad Johnsonom postavilo se i pitanje je li moguće da Filip u Hrvatskoj jednog dana nastupa na stadionu. Na to je odgovorio Željko Karajica, producent dviju zagrebačkih priredbi i izvršni direktor tvrtke ProSiebenSat.1.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Potrebno je iskustvo

– Kad smo krenuli u ovo, poželjeli smo imati barem jednu priredbu u Hrvatskoj, a sada smo u samo sedam Filipovih borbi odradili i drugu. Kada dođemo u situaciju da Filip bude izazivač, neće biti sve onako kako odredimo, nećemo moći diktirati već pristati na ono što se nudi. No, ako Filip osvoji pojas prvaka, onda bismo mogli imati i mi priredbu na stadionu. Ne možemo se uspoređivati s Las Vegasom ili Wembleyjem, no kada napravimo posao, moći ćemo nuditi veliku priredbu u Hrvatskoj.

Kada će Filip biti spreman sučeliti se s najboljim teškašima današnjice pitali smo njegova menadžera Karima Bouzidija:

– Na određen način on je već sada spreman, no treba se razvijati kao profesionalac još barem godinu dana. Jer nije boks samo vještina nego i iskustvo. Nakon još dvije ili tri borbe on će u prosincu 2019. biti spreman za veliku borbu. No nećemo ga ni tada forsirati. Filip ima dobrog trenera i promotora i neka uz njih sazrijeva koliko je potrebno.

A prije svega neka se sada jako dobro odmori jer se za svaku borbu mora pripremati kao da je za svjetski naslov.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar doog_kool
doog_kool
08:50 10.12.2018.

Samo polako i sretno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije