Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleski sudac

Howard Webb odlazi u mirovinu: "Otišla je Unitedova legenda"

howard webb
Sanjin Strukić/PIXSELL
06.08.2014.
u 17:35

Kontroverzno u njegovoj karijeri jest mišljenje brojnih navijača diljem Engleske da je privilegirao Manchester United, kojem je dosudio devet jedanaesteraca, najviše od svih klubova

Engleski sudac Howard Webb odlučio je otići u mirovinu. Nakon 25 godina suđenja odlučio je 'objesiti kopačke o klin, a nastavit će raditi na poziciji tehničkog direktora premijerligaške sudačke komisije. 

- Presretan sam što mogu započeti novo poglavlje u svojoj karijeri nakon lijepih 25 godina na terenu. Više od desetljeća proveo sam na najboljoj poziciji za utakmice Premier lige te imao dovoljno sreće kako bih mogao suditi devet Uefinih i Fifinih natjecanja, bio delegiran za finala Lige prvaka i Svjetskog prvenstva, rekao je Webb.

Suđenjem se bavio od 1989. godine, a od 2003. godine je u skupini elitnih sudaca. U tom razdoblju sudio je više od 500 utakmica na Otoku, a 2010. godine ušao je u povijest kao prvi sudac koji je iste godine sudio finala Lige prvaka i SP-a.

Kontroverzno u njegovoj karijeri jest mišljenje brojnih navijača diljem Engleske da je privilegirao Manchester United, kojem je dosudio devet jedanaesteraca, najviše od svih klubova. Nije dugo trebalo da nakon ove odluke društvenim mrežama krenu šalu kako u mirovinu odlazi još jedna Unitedova legenda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije