Naslovnica Sport domaći nogomet

Horvat: Mamić nam duguje 1,1 milijun kn, a nije nas htio primiti

Brezovca je kupio samo zbog naše naklonosti u Skupštini HNS-a. A osim Dinama, duguje nam još klubova, ukupno 7 mil. kn
28. veljače 2012. u 20:24 16 komentara 3 prikaza
\'06.02.2012., Stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Skupstina NK Varazdin, na kojoj se danas trebalo raspravljati o promjeni imena kluba, odgodjena je jer nije postignut kvorum. Predsjednik Zlatko Ho
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Žao mije što smo u Dinamu naišli na zatvorena vrata. U dva smo navrata bili u Zagrebu i nitko nas nije primio! Nebrojeno puta pokušali smo ih telefonski dobiti. Nismo tražili milostinju, već samo onaj dio koji nam pripada. Uvijek smo s modrima imali prijateljski odnos – razočaran, komentirao je predsjednik Varaždina u ostavci Zlatko Horvat potraživanja od 1,1 milijun kuna za dvojicu bivših igrača, Filipa i Dinu Škvorca.

– Riječ je o novcu za razvoj igrača na koji imamo pravo. Taj iznos nismo izmislili, nego je reguliran Uefinim pravilnikom. Osim od Dinama, novac potražujemo od još nekoliko klubova, a riječ je o ukupno više od sedam milijuna kuna. Prošli tjedan javio nam se Maccabi iz Tel Aviva za koji nastupa Roberto Punčec. Nudili su nam 25 tisuća eura iako imamo pravo na 50 tisuća. Odbili smo i tražimo cijeli iznos – otkrio je Horvat.

Ne tako davno ljubav između Varaždina i Dinama gotovo da je bila neizmjerna.

– Zdravko Mamić na jesen 2010. godine, u želji da nam pomogne, odlučio je kupiti Josipa Brezovca. No, očito je Mamiću bilo važnije pridobiti našu naklonost u Skupštini HNS-a kada se vodila borba za predsjedničko mjesto – ogorčen je Horvat.

Samo šest mjeseci poslije Brezovec je završio u Slaven Belupu.

Elipso

  • -obrisani-:

    \"....Brezovca je kupio samo zbog naše naklonosti u Skupštini HNS-a...\" jel ovo dovoljno se akteri spomenutog transfera pozovu na informativni razgovor u uskok... za početak?

  • list68:

    Kad je dynamo u pitanju nije, jer o tome se znalo sve odavno.

  • klubuhb1:

    Ma stvarno, pa kome to duguje najsvijetliji dobročinitelj hrvatskog nogometa ?