Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK - HAJDUK 1:2 Splićani su na Šubićevcu svladali Šibenik sa 2:1

Hoffenheim došao po Kalinića

07.12.2008.
u 22:20

Tata, vodi me kući - govorio je sedmogodišnji Mario svom ocu. Razočarani roditelj otišao je s tribine na kojoj su se Funcuti obračunavali s Torcidom, jer im se nije svidjelo da na “njihovoj” tribini ima navijača Hajduka. Srećom, policija je hitro reagirala, rastjerala idiote koji nemaju veze s nogometom.

Ukazao se Nikola
Bilo je dirljivo slušati razgovor oca i sina u kojem brižni tata obećava klincu da je to bilo nešto bezveze. Na žalost, svi polako, ali sigurno postajemo taoci tih tipova. Funcuti su se tukli, a s druge strane Torcida je uzvraćala bacanjem baklji po travnjaku i kontinuranim gađanjem pomoćnog suca.

A sličan šou s dimnim bakljama priredili su Funcuti u drugom poluvremenu. Očito je da netko treba prekinuti utakmicu, pa da napokon bude reda. No, pustite te tipove, srećom oni nisu bili u glavnim rolama šibenskog derbija. Ljepše je bilo pratiti srdačne susrete Ivica Kalinića i Ante Miše, koji su sat prije utakmice dugo prijateljski razgovarali. Na travnjaku je njihovo prijateljstvo bilo stavljeno sa strane.

Miše nastavlja uspješan niz


Hajdukov trener Ante Miše sa šest uzastopnih pobjeda završio je godinu.
- Bacili smo rukavicu plavima, mi i Dinamo sada smo definitivno jedini konkurenti za naslov prvaka. U prvom smo poluvremenu bili bolji, mogli smo voditi i s većom prednosti. No, Šibenik je bio bolji u nastavku - rekao je Miše.
Ivica Kalinić tvrdi:
- Mogli smo izvući bod, ali nije nam išlo u realizaciji, a golove smo primili naivno poput male djece!

– Idemo do kraja – dao je igračima savjete Kalinić.

Naravno, i Miše je slične riječi odaslao svojim igračima. Hajdukov trener bio je maksimalno miran, forma njegove momčadi ulijevala mu je tu mirnoću. Pola sata prije početka prošetao se s Deanom Računicom, rođenim Šibnečaninom, po klupskim prostorijama i sa zanimanjem pogledao fotografije s kraja osamdesetih kada je Računica debitirao za Šibenik.

Na travnjaku je Hajduk dominirao od početka. Uopće nema dvojbe da su Splićani trenutno naša najbolja momčad, djeluju moćno, Šibenik im u prvom pluvremenu nije opasnije zaprijetio. Miše je te šibenske nedjelje u momčadi imao Nikolu Kalinića, koji je još jednom pokazao i dokazao zbog čega je nacjenjeniji Hajdukov nogometaš. U 5. minuti manirom vrsnog strijelca svladao je Blaževića, prekinuo golgeterski post. Zadovoljno su se na tribinama smješkali predstavnici Hoffenheima, najvećeg njemačkog nogometnog čuda. Pričalo se po Šubićevcu da su došli gledati Alispahića i Zeca, a u stvari gledali su Kalinića.

– Vidjet ćemo, postojao je interes Hoffenheima još prije šest mjeseci. No, ne znam ništa konkretno – kazao nam je Kalinićev zastupnik Tomislav Erceg.

Već se čeka derbi
Nijemci su u 52. minuti mogli već izvaditi ček. Kalinić je smrtonosnim trkom uništio Šibenikovu obranu, natjerao Kwedija da pogriješi i onda asistirao Gabriću za gol. Činilo se u tim trenucima da Hajduk samo treba završiti posao, da je Mišina šesta pobjeda u nizu riješena stvar. Međutim, Milanović je u 70. minuti dao nadu Šibeniku, postigao pogodak nakon slobodnjaka Govića. Ipak, Hajduk je uzeo pobjedu, bilo je to daleko od prijateljske utakmice.

– Kakav će to biti derbi s Dinamo, jedva čekam – dobacio je jedan navijač koji već gleda prema prvoj utakmici nakon prvenstvene pauze.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije