Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaće izbornika

Hodgson je najplaćeniji, a Terim zarađuje 14 puta više od Čačića

Ante Čačić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.03.2016.
u 09:50

Uz Hodgsona u samom vrhu su i Antonio Conte (Italija - 4,6 milijuna eura prihoda godišnje), Fatih Termin (Turska - 3,5 milijuna eura), Joachim Löw (Njemačka - 3.2 milijuna eura), Vicente del Bosque (Španjolska - 3 milijuna eura)...

Engleski izbornik Roy Hodgson sa plaćom od pet milijuna eura godišnje (417.000 eura mjesečno) najbolje je plaćeni izbornik kad je riječ o reprezentacijama koje će ovog ljeta nastupiti na Euru u Francuskoj. Finance Football objavio je listu s primanjima izbornika, a na njoj je i Ante Čačić. Hrvatski izbornik sa godišnjom plaćom od 250 tisuća eura (20.000 eura mjesečno) zauzeo je 16. mjesto.

Uz Hodgsona u samom vrhu su i Antonio Conte (Italija - 4,6 milijuna eura prihoda godišnje), Fatih Termin (Turska - 3,5 milijuna eura), Joachim Löw (Njemačka - 3.2 milijuna eura), Vicente del Bosque (Španjolska - 3 milijuna eura), Didier Deschamps (Francuska - 2 milijuna eura)...

Slabije plaćeni od Čačića su Pavel Vrba (Češka), Adam Nawalka (Poljska), Erik Hamren (Švedska), Jan Kozak (Slovačka), Mihajlo Fomenko (Ukrajina), Anghel Iordanescu (Rumunjska), Leonid Sluckij (Rusija) i Bernd Storck (Mađarska).

Zanimljivo kako je Hodson koji od 2012. vodi Englesku i nije postigao značajniji rezultat bolje plaćen od svjetskog prvaka Löwa. 

Kad je riječ o izbornicima iz hrvatske skupine na Euru, Terim je 14 puta bolje plaćen od Čačića, Del Bosque 12 puta dok Vrba ima za 30.000 eura manju plaću od hrvatskog izbornika.

Ruski izbornik Leonid Slutskij jedini svoj posao obavlja besplatno

>>Hrvatska pogocima Perišića i Brozovića do osme pobjede protiv Izraela

>>Čačić: Zadovoljan sam iako smo imali problema u zadnjoj liniji i kod prekida

 

Komentara 4

DH
dalibor.hren
13:10 24.03.2016.

I Čačić dobiva previše!

Avatar poljicanin
poljicanin
10:17 24.03.2016.

Pa to je samo dokaz da su Turci gluplji od nas kada Terim ima toliku plaću.On je otprilike na razini Čačića koji prima najmanje duplo više nego koliko vrijedi.

BL
Blender
10:47 24.03.2016.

20 000 eura u Hrvatskoj je kao recimo dobra placa! Vidim da se Cacic ne buni :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije