Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj u Dallasu

"Hodajuća nevolja" Ante Delija novu sezonu započeo nokauterski

29.04.2022.
u 07:38

U prvoj borbi nove sezone organizacije PFL, 31-godišnji Dubrovčanin pobijedio je Brazilca Scheffela tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon što je desnim direktom srušio protivnika i natjerao suca u kavezu na prekid

Novu sezonu lova na nagradu od milijun dolara, koja će pripasti teškaškom prvaku PFL organizacije, hrvatski MMA borac Ante Delija započeo je na briljantan način. Na priredbi u Dallasu, 31-godišnji Dubrovčanin nokautirao je svog brazilskog protivnika Matheusa Scheffela u drugoj rundi i zahvaljujući tome zaradio vrlo vrijednih, startnih, pet bodova.

A takvo što ni približno Ante nije imao početkom prošle sezone. A nju je započeo porazom (nokautom) od kasnijeg pobjednika Cappelozze pa je na koncu ipak uspio skupiti dovoljno bodova da uđe među osam najboljih i četvrtfinale. Pobijedivši Amerikanca Colea (TKO1) i Rusa Golcova (odlukom sudaca), Delija se na koncu izborio za finale u kojem je, na bodove, izgubio od već spomenutog Cappelozze.

Ovaj put, "Walking Trouble", krenuo je uvjerljivo i doista predstavljao, kao što njegov nadimak kaže, "hodajuću nevolju" za trostrukog prvaka Brazila u tajlandskom boksu. Sjajno se Ante čuvao na distanci od borca kojem su udarci rukom i nogom specijalnost a još bolje je reagirao na Scheffelova dva pokušaja lijevom nogom.

Na pokušaj lijevog kružnog udarca u glavu, Delija je uzvratio prednjim lijevim direktom i njime srušio protivnika kojeg je do kraja prve runde pritiskao uz žicu. Već u prvoj minuti druge runde izveo je Ante još ubojititi udarac šakom, ovaj put desnom. Bio je to desni direkt, protuudar nakon Brazilčeva pokušaja lijevog kružnog udarca nogom u tijelo, od kojeg se Scheffel nije oporavio. Vidio je to i sudac u kavezu i vrlo brzo prekinuo muke brazilskog borca i borbu proglasio tehničkim nokautom za hrvatskog teškaša.

Svoj sveukupni borbeni uzlet Ante može zahvaliti svom mentoru Mirku Cro Copu Filipoviću u čijoj privatnoj dvorani i trenira, a za ovakav vidljiv napredak u boksačkim tehnikama itekako je zaslužan bivši (boksački) svjetski prvak Stipe Drviš koji mu je i ovom prigodom bio u kutu.

 

>> Promocija knjige Velimira Zajeca:


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije