Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni transferi

Hoćemo li uskoro dočekati novog najskupljega Hrvata? Evo što se zbiva

Ivan Rakitić, Lionel Messi i Neymar
Foto: UES/Pixsell
1/3
29.07.2019.
u 18:55

Spominje se ponuda teška 165 milijuna eura za Paula Pogbu, a uspije li Zidane doista dovesti u svoje redove Francuza, transfer bi izravno mogao utjecati na sudbine dvojice hrvatskih nogometaša

Premda u lipnju i srpnju nije nedostajalo velikih transfera (Hazard, Griezmann, Felix, de Ligt, de Jong...), čini se da prave stvari tek stižu na red. Neymar i dalje pokušava glavom bez obzira pobjeći iz PSG-a, a španjolski i engleski mediji donose da se madridski Real sprema u veliki napad na Manchester United. 

Spominje se ponuda teška 165 milijuna eura za Paula Pogbu, a uspije li Zidane doista dovesti u svoje redove Francuza, transfer bi izravno mogao utjecati na sudbine dvojice hrvatskih nogometaša.

Prije svega, nastala bi velika gužva u veznome redu Reala i sigurno bi to utjecalo na Luku Modrića, a španjolski portal Sport upravo donosi i što bi to značilo po Rakitića.

Ako su točne informacije s kojima raspolaže novinar Lluís Miguelsanz, Manchester se već počeo raspitivati za Raketu, ali službenu ponudu još nije stavio na stol. 

Dođe li, neće biti prihvaćeno ništa ispod 50 milijuna eura, a upravo se zbog takvog iznosa Inter zasad nije oglasio ponudom iako je također iskazao interes.

Proda li naposljetku Pogbu za onakav novac Realu, Manchesteru neće biti problem ispuniti Barcelonine uvjete, baš kao što je to lani napravio i PSG.

Naime, francuski je klub prošlog ljeta za Rakitića na stol stavio čak 90 milijuna eura, ali do realizacije transfera ipak nije došlo jer je hrvatski reprezentativac odbio napustiti Camp Nou.

Da je učinio drugačije, Rakitić bi danas bio najskuplji hrvatski nogometaš, ovako je tu titulu zadržao Mateo Kovačić. Hoće li tome ostati tako i nakon ovog prijelaznog roka, vidjet ćemo u narednih dvadesetak dana. 

Na Rakitićevim transferima do sada je skupljeno 25 milijuna eura, na Modrićevim 56, a na Kovačićevim 96. Jasno, Ivan i Luka voljeli bi ostati u svojim sadašnjim klubovima, obojica su o tome iskreno progovarali u medijima, ali sudbina nogometaša često nije u potpunosti u njihovim rukama.

Bude li bilo koji od njih ipak prodan, Kovačićeva bi titula mogla doći u opasnost. Nema nikakve sumnje, i Barcelona i Real će znati dobro naplatiti svoje hrvatske dragulje.

Komentara 1

Avatar doog_kool
doog_kool
21:18 29.07.2019.

Ovo je clanak iz rubrike "trla baba lan da joj prodje dan"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije