Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA REPREZENTACIJA

Hoće li Štimac Kovačića i Rebića dati i za Švicarce?

Alen Halilović (1)
Goran Stanzl/Pixsell
10.09.2013.
u 20:50

– Hvala Igoru zato što nam je ustupio Rebića i Kovačića, igrače koji bi mu i te kako koristili u Koreji. Takva gesta nije uobičajena, no Štimac se vodio interesima hrvatskog nogometa i zato sam mu zahvalan – kaže Niko Kovač.

Briljantan start mlade reprezentacije u kvalifikacijama za EP zasluga je i Igora Štimca pa izbornik Niko Kovač to odmah naglašava.

– Hvala Igoru jer nam je ustupio Rebića i Kovačića, igrače koji bi mu i te kako koristili u Južnoj Koreji. Takva gesta nije uobičajena, no Štimac se vodio interesima hrvatskog nogometa i zato sam mu zahvalan – kaže Niko Kovač.

Naravno da ova zahvala odmah vuče i neizbježno pitanje – hoće li Štimac Kovaču ustupiti ovaj dvojac i za derbi skupine protiv Švicaraca u Luganu? Ta utakmica igra se 14. listopada, a dan zatim A-vrsta igra posljednju utakmicu u skupini, protiv Škota u Glasgowu.

Također, i u terminu dodatnih kvalifikacija A-reprezentacija, u studenome, mladi Hrvati igraju dvije vrlo važne utakmice, opet protiv Švicaraca i protiv Letonaca.

Perfektna utakmica

– Hoće li Rebić i Kovačić ponovno biti s nama? U ovom trenutku to ne znam, razgovarat ću sa Štimcem. Taj dvojac mnogo nam znači, međutim i bez njih mi imamo dobru skupinu igrača – dodaje Niko.

Tvrdi kako je upravo kolektivna igra bila najjači adut Hrvata u Lavovu...

– Sretan sam i ponosan na dečke, na njihov pristup, borbenost. Odigrali smo gotovo perfektnu utakmicu protiv Ukrajinaca. Međutim, odmah sam naglasio da nas to ne može i ne smije uspavati, moramo ostati čvrsto na zemlji jer odradili smo tek četvrtinu posla. Daleko smo još od cilja.

Je li Hrvatska sada najveći favorit skupine? Ovo je rezultat koji obvezuje...

– Ne bih se baš gurao i rekao da smo favoriti pokraj Švicaraca i Ukrajinaca koje ne smijemo otpisati. Oni će nam još i te kako nametati pritisak – dodaje Niko Kovač koji u pobjedi nad Ukrajinom u momčadi nije imao nijednoga igrača Hajduka.

Zato se izbornik ipak sjetio jednoga imena...

– Žao mi je što ozlijeđeni Mijo Caktaš nije mogao biti s nama. On je važan dio ove momčadi i volio bih da se što prije oporavi i ponovno nam se priključi.

Je li vam se javio Marko Livaja?

– Ta priča za mene je završena. Imam skupinu igrača koja zaslužuje moje povjerenje i oslanjat ću se samo na njih – zaključio je Niko Kovač.

Novoselac bio na EP

Hrvatska mlada reprezentacija posljednji put na Europskom prvenstvu bila je 2004. godine, kada ju je u Njemačkoj vodio Martin Novoselac.

Prije tri godine Hrvatska je u dodatnim kvalifikacijama, pod vodstvom Dražena Ladića, izgubila obje utakmice od Španjolaca.

>> Pogledajte kako je Hrvatska U-21 pobijedila Ukrajinu 2:0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije