Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASISTIČKO VRIJEĐANJE

HNS se oglasio o sramoti u Zadru: Počinitelje treba kazniti, očekujemo sankcije

Zagreb: Hrvatski Dragovoljac i Šibenik u 14. kolu Prve HNL
Marko Prpic/PIXSELL
18.08.2022.
u 11:47

"Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici HNK Zadar - HNK Šibenik koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru."

Sramotne scene viđene su jučer u prijateljskoj utakmici Šibenika i Zadra. Susret je zbog toga prekinut kod rezultata 4:2 za goste.

Ponašanje navijača nije imalo nikakve veze sa navijanjem, a kamoli sa sportom. Od prve minute gledatelji koji su prisustvovali utakmici su započeli vrijeđati igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući “Matiću Srbine”. 

Nakon toga, uslijedilo je vrijeđanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Marcosa Mine na rasnoj osnovi upućujući pogrdne zvukove (hukanje). Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposljetku staklene boce prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudaca.

Nakon ovoga incidenta oglasili su se iz Hrvatskog nogometnog saveza.

"Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici HNK Zadar - HNK Šibenik koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja", poručili su danas iz HNS-a.

Ranije je u ime Zadrana ispriku je uputila predsjednica Iva Bokanović

- U ime svih Zadrana ovim putem se ispričavam Šibeniku i Marcosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela gledatelja. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravit ćemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im puno sreće u nastavku prvenstva - poručila je Bokanović.

>> VIDEO: Hrvatska senzacija plače pred novinarima nakon povijesne utrke, pogledajte što nam je kazala

 

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mismokanibali
13:02 18.08.2022.

Kao navijac tvrdim da je ovo dno dna , podrska za Marcosa !

Avatar nekakav
nekakav
14:14 18.08.2022.

zamislite da 'navijači' počnu na teren, na igrače recimo iz dalmacije, nabacivati ribe, na međimurce krumpire, na slavonce kukuruz, na varaždince zelje... kad smo to došli, da ako nekog ne uvrijedimo nismo se dobro proveli? kakvo smo to društvo postali da nam je pripadnost nekom klubu, sportskom! postala tako bitna da zbog toga smo spremni napasti, ozlijediti, nekog tko nije 'naš'? dal smo svjesni da nema nikakve razlike od napada na npr. zvezdine igrače u splitu koji nose trenerke svojeg kluba od napada na np.r hajdukove navijače u zagrebu jer su ogrnuti hajdukovim šalom? napad je napad, diskriminacija na temelju boje kože, etničke ili bilo koije druge pripadnosti, je kazneno djelo, nek to naši sudovi počnu tako tretirati, a ne tražiti olakotne okolnosti da puste zločince na slobodu.

CR
crnioraozx
12:56 18.08.2022.

Nogometaši su doživjeli nepotrebno vrijeđanje bez smisla .Ja pod ovom Možemo vlašću u Zagrebu znam kako im je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije