Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVAN TRENUTAK

HNS ponovno objavio fotografiju Gvardiola s majkom. Dalić: To je slika reprezentacije

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
Foto: John Sibley/REUTERS
1/3
17.03.2023.
u 21:56

Nastala je nakon utakmice protiv Belgije na Svjetskom prvenstvu, a HNS ju je stavio na četvrto mjesto najboljih slika s turnira.

Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom je prvenstvu u Kataru osvojila brončano odličje, a jedno od najugodnijih iznenađenja bio je naš mladi stoper Joško Gvardiol (21). Igrač njemačkog RB Leipziga oduševio je nastupima pa zabio Maroku u susretu za treće mjesto i tako dao još jedan doprinos sjajnom uspjehu naših nogometaša na prvom zimskom SP-u. No, najviše se možda istaknuo u susretu protiv Belgije, kada je čupao moguće i nemoguće kako ne bismo primili gol i prošli u osminu finala. A scene nakon utakmice bile su nešto posebno.

Naime, Gvardiol je otišao prema tribini s koje ga je pratila njegova majka. Zagrlili su se, bio je to doista emotivan trenutak i fotografija njihove razmjene osjećaja dugo će biti jedan od simbola reprezentacije. Hrvatski nogometni savez danas je objavio kako je slika osvojila četvrto mjesto u izboru najboljih sa Svjetskog prvenstva. Autor iste je Slobodan Kadić

- Ima li bolje fotografije uz koju bismo mogli napisati: Obitelj - objavio je HNS. 

O tome je pričao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić

- Vidio sam tu fotografiju i baš mi je bilo toplo oko srca i zato je Joško najbolji stoper na svijetu. Moraš imati osjećaje. To je slika hrvatske reprezentacije i ja sam na to ponosan i čestitam njegovoj mami. Mi smo svi na svoje roditelje posebno slabi - rekao je izbornik koji je bio dosta emotivan, ali istaknuo kako nakon Rusije nije plakao.

Vatreni će uskoro kreću u ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2026. u Njemačkoj. Prvo će 25. ožujka na Poljudu igrati s Walesom, da bi tri dana kasnije gostovali kod Turske. Joško je traženo lice, žele ga neki od najvećih svjetskih klubova pa će susreti možda biti nova prilika da još jednom pokaže zašto je naš zlatni nogometaš. 

Komentara 2

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
07:57 18.03.2023.

HNS ponovno objavio fotografiju Gvardiola s majkom. Dalić: To bi bila slika BiH reprezentacije i moje bosanske majke ukoliko sam nebi bio prodana duša i nastupao za strane, sramne, nepoželjne i mutne.

LE
lector2corrector
09:20 18.03.2023.

"Vatreni će uskoro kreću". Ni vlastiti jezik se ne poznaje! Ispravno je "će da krenu", ako ne vjerujete pitajte bljic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije