Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komisija za žalbe

HNS poništio suspenziju, Soudani može igrati u derbiju s Hajdukom

Soudani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
21.04.2017.
u 12:33

Soudani je u petak na utakmici protiv Lokomotive namjerno s poda udario Luku Capana, a sudac mu je pokazao samo na znak "respect"

Dinamov nogometaš El Arabi Hilal Soudani ipak će igrati derbi protiv Hajduka. Iako ga je disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić suspendirao, danas se sastala komisija za žalbe HNS-a i poništila mu kaznu.

Podsjetimo, Soudani je u petak na utakmici protiv Lokomotive namjerno s poda udario Luku Capana, a sudac mu je pokazao samo na znak "respect". No, naknadno je stigla prijava i morao je reagirati disciplinski sudac koji je kaznio Soudanija zbog povrede članka 51 disciplinskog pravilnika, odnosno nesportskog ponašanja. 

Napadača Dinama prijavio je Goran Kvalić iz Labina, 34-godišnji igrač Plomina i bivši igrač, a sada navijač Rijeke. No, to pravilo mnogima se čini nelogično pa nisu podržali odluku disciplinskog suca. Jedan od njih je i šef hrvatskih sudaca Ante Kulušić.

– Iz snimke koju je Uefa poslala sucima za edukaciju jasno je da je Soudani trebao dobiti žuti, a ne crveni karton, kako neki tumače. Žuti karton isključivo je u ovlasti suca, a prema pravilima Uefe, odluka suca može se nakon utakmice mijenjati isključivo ako je sankcioniran pogrešan igrač. Prema mome mišljenju, Pavličić je napravio neodrživi presedan i sva sreća da on nije u Uefi jer bi vjerojatno vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu Real – Bayern.

Danas je, eto, i ta odluka Saše Pavličića Bekića poništena te Alžirac ima pravo nastupa u derbiju.

>>Beusan: Soudani je za udaranje morao dobiti crveni karton

Komentara 50

GI
gismund
13:10 21.04.2017.

na mjestu peteva ja bih ostavio soudanija na klupi, čisto kao odgojnu mjeru za nesportsko ponašanje, a i da se hajduk kasnije ne može vaditi da su izgubili jer je igrao soudani ;-)

MA
Magnificus
13:01 21.04.2017.

ovo je jedina razumna odluka jer ne može disciplinski sudac svojim odlukama naknadno utjecati na sastave momčadi za iduća kola po ovakvim smiješnim prijavama nekog iz NK plomin koji nema veze s 1.HNL... soudanija treba novčano kazniti, kao i suca jer ga nije kaznio žutim kartonom za nesporstko ponašanje...i konačno treba završiti s tom praksom da se kod dinama traži svaka dlaka, a kod drugih se prave da ne vide balvane!

Avatar Pravi Slovenc
Pravi Slovenc
13:06 21.04.2017.

naravno da soudani treba biti kažnjen, ali ova odluka da je ostala takva je mogla postati opasan presedan. zamislite da je netko pred zadnju utkamicu dinama i rijeke prijavio vešovića, andrijaševića, gorgona i bezjaka pa da ih je sudac suspendirao i da nisu mogli zaigrati protiv dinama?!? što bi se onda ovdje pisalo??? zato je ova odluka sasvim OK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije