Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Vrbanović

HNS opozvao licence Lokomotivi i Dragovoljcu, ali natjecanje je regularno!

Damir Vrbanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.02.2014.
u 14:12

- Licenciranje ne postoji u Zakonu o sportu, njega je 2002. uvela Uefa, koja svake godine u savezu vrši inspekcije. Ovo je u savezima pod kapom Uefe nezabilježeno

Nakon što je nedavno Sportska inspekcija pronašla nepravilnosti vezane uz licenciranje klubova te dala HNS-u rok od 15 dana da suspendira licencije za Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac, o tom slučaju oglasili su se iz HNS-a.

- Izvršni odbor HNS-a imao je sjednicu prije nekoliko dana i doneseni su neki zaključci. Što se tiče nalaza Sportske inspekcije, IO je zaključio da je došlo do značajne pogreške u materijalnom i proceduralnom dijelu postupka. Konstatirali smo bitne propuste u rješenju inspekcije. Mi smo legalisti, rokovi su takvi da se moraju poštovati. Mi već jesmo ili ćemo ispuniti zahtjeve inspekcije. Komisija o licenciranju smatra da nije napravila nijednu pogrešku. Međutim, IO ih je ovlastio da provedu rješenje, što znači da su licence opozvane. To je predviđeno pravilnikom o licenciranju. U tom slučaju odjel o licenciranju može kazniti klub i poduzeti neke druge aktivnosti. Ova odluka ni na koji način ne utječe na regularnost natjecanja. Zbog toga će klubovi nastaviti igrati, ali će biti novčano kažnjeni, poručio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Maksimalna novčana kazna iznosi 100 tisuća kuna.

- Licenciranje ne postoji u Zakonu o sportu, njega je 2002. uvela Uefa, koja svake godine u savezu vrši inspekcije. Ovo je u savezima pod kapom Uefe nezabilježeno, da ministarstvo nalaže ukidanje licence nogometnog kluba. Ovo je opasni presedan. poslali smo dopis Uefi i Fifi i uskoro očekujemo njihov odgovor, rekao je pravnik HNS-a Vlado Iveta.

Komentara 11

KO
korlat
17:36 28.02.2014.

nebi htio ulaziti u pravne rasprave, ali čini mi se ovo čudnim od strane HNS, otprilike ovako kao da u zdravstvu država da dozvolu liječniku za liječničku praksu bez licence nevjerojatno, MAFIJA

MO
mojazemlja
22:46 28.02.2014.

Uzmu ti vozačku,ali možeš i dalje voziti.

BR
brođo
19:07 28.02.2014.

To može samo u Hrvatskoj, nije Ispravno, lopovski je ali je za HNS (Mamića) legalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije