Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznat scenarij

HNS objavio kazne klubovima nakon prvog kola, Hajduk opet najgore prošao

Torcida bakljadom proslavila Hajdukovu pobjedu protiv Istre
Srecko Niketic/PIXSELL
21.07.2022.
u 18:58

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica prvog kola.

Prvo kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige nije donijelo neka velika rezultatska iznenađenja, kao ni ono što obično slijedi nakon utakmica. To su kazne HNS-a klubovima, najčešće zbog neprimjerenog ponašanja navijača na tribinama i pojedinim igračima zbog kartona.

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica prvog kola.

Hajduk je slavio na gostovanju u Puli s 2:0, a ujedno je na toj utakmici bilo najviše nereda, odnosno Hajduk i Istra 1961 će najviše 'dobiti po džepu'.

- Hajduk je kažnjen je s 12.000 kuna nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk jer je gostujuća navijačka skupina Torcida kojih je bilo oko 1200 smještenih na južnoj tribini zapalila prvu baklju u 14. minuti te je ista izgorjela na tribini, dok je drugu baklju zapalila u 26. minuti koja je također izgorjela na tribini. U 70. minuti utakmice gostujuća navijačka skupina Torcida prvotno je zapalila 2 baklje i 4 bljeskalice te su iste sve bačene u teren za igru, potom su zapalili još 13 baklji koje su izgorjele na tribini. Zbog navedenog sudac je morao prekinuti utakmicu od 70 do 72. minute. Ponovo u 73. minuti gostujuća navijačka skupina Torcida pali jednu baklju i istu bacaju u teren za igru zbog čega je sudac morao prekinuti utakmicu te je prekid trajao 30 sekundi. Također su isti u 73. minuti zapalili tri baklje i dvije dimne kutije koje su sagorjele na tribini. Također je ponovno u 74. minuti utakmice zapaljena jedna dimna kutija koja je sagorjela na tribini - stoji u priopćenju HNS-a

- Istra 1961 kažnjena je s 5.000 kuna nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk jer je domaća navijačka skupina Demoni koji su bili smješteni na sjevernoj tribini (bilo ih je 200) u 56. minuti utakmice zapalila jednu baklju koja je izgorjela na tribini - navode.

Dinamo je svladao na Maksimiru Lokomotivu 3:2 i također zaradio kaznu zbog nereda Bad Blue Boysa na sjevernoj tribini. 

- Dinamo je kažnjen s 5.000 kuna nakon utakmice Dinamo - Lokomotiva jer su navijači Dinama u 12. i 13. minuti zapalili po jednu dimnu kutiju i jednu baklju koje su izgorjele na tribini, dok su ponovno u 75. i 76. minuti zapalili osam baklji koje su sve izgorjele na tribini - pojasnio je disciplinski sudac.

U ostalim susretima Šibenik je kod kuće izgubio od Rijeke 0:1, Osijek je slavio kod kuće protiv Gorice 2:1, a Slaven Belupo pridružio se najboljoj četvorci u gornjem dijelu tablice slavljem nad Varaždinom 0:1. 

- Mateo Marić (Lokomotiva) i Edin Julardžija (Gorica) kažnjeni su s po 5.000 kuna i dvije utakmice neigranja zbog crvenih kartona, a Borja Zabala iz stručnog stožera Istre 1961 kažnjen je s 1.000 kuna zbog isključenja prilikom izlaska s terena - zaključno stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije