Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK OLIĆA

HNS nikada nije napravio oproštaj ni jednom hrvatskom reprezentativcu, a to puno govori

Olić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
11.03.2016.
u 19:05

Oproštajna se utakmica ne organizira putem medija, o takvoj se svečanoj priredbi HNS i igrač moraju najprije dogovoriti, a tek onda izvijestiti javnost.

Da je put do pakla popločan najboljim namjerama, još se jednom potvrdilo ovih dana. Brzopleta najava izbornika Ante Čačića o oproštajnoj utakmici Ivice Olića u Osijeku donijela je nepotrebno iskrenje, sva nepromišljenost pozitivne ideje prekrila je dobru namjeru.

Ivica Olić je neprijeporno zaslužio oproštajnu utakmicu. Ali, to se ne radi tako, ad hoc, nekoliko dana nakon što je Ola najavio povlačenje iz nacionalne vrste. Pogotovo ne tako da se ta ideja najprije obznani na konferenciji za novinare, uz poruku “Ivice, hajde dođi u Osijek!”

Olićev je oproštaj s reprezentacijom bio korektan. O svojoj je odluci najprije izvijestio izbornika Antu Čačića, dao je i HNS-u ekskluzivno pravo da na svojoj web-stranici prvi objavi vijest o njegovu prestanku igranja. I tek je onda razgovarao s novinarima...

A osim uobičajene, kurtoazne zahvale, nitko iz HNS-a tada nije ni u jednom istupu spomenuo oproštajnu utakmicu! Što, uostalom, i ne čudi – ni jednom jedinom hrvatskom reprezentativcu Hrvatski nogometni savez dosad nije priredio oproštajnu utakmicu! I to nešto govori...

I onda je Čačić pokušao “zaplivati uzvodno” i s Olićem započeti novu, ljepšu eru odnosa prema “senatorima”, ali u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu. Izgledalo je to vrlo nespretno, kao da dovodi Olića pred gotov čin. Posebno je nespretno bilo i stoga jer je upravo izbornikov ignorantski odnos prema Oli na utakmici s Rusijom bio jedan od razloga oproštaja našeg napadača. Tada je, naime, shvatio da mu više nema mjesta u nacionalnoj vrsti, nije dobio, kako je sam rekao, “potreban klik od izbornika”.

Oproštajna se utakmica ne organizira putem medija, o takvoj se svečanoj priredbi HNS i igrač moraju najprije dogovoriti, a tek onda izvijestiti javnost.

I stoga je shvatljiv Olićev “odbijanac”, ali ne treba sad polemizirati o tome tko je u pravu, a tko ne. Šteta je samo što je načelno dobra ideja, zbog nepromišljene provedbe, u startu bila osuđena na propast

>> Ivica Olić ipak nije mogao šutjeti, obrušio se na izbornika i HNS!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije