Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA IDUĆU SEZONU

HNS: Licencu zatražila 42 kluba

Zagreb: NK Lokomotiva i HNK Rijeka u 20. kolu Prve HNL
Matija Habljak/PIXSELL
10.02.2021.
u 20:29

Tako su UEFA licencu zatražilii Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Lokomotiva, Istra, Slaven i Varaždin, dok licence za Prvu HNL, osim trenutnih prvoligaša, tražei Cibalia, Croatia Zmijavci, Inter, Hrvatski dragovoljac, Dugopolje, Opatija, Orijent, Rudeš i Sesvete.

Posljednjeg dana prošle godine započeo je 18. Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2021/22, a ukupno 42 kluba podnijela su molbe za licence, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Do 31. siječnja 2020. svi zainteresirani klubovi trebali su HNS-u, odnosno Odjelu za licenciranje klubova dostaviti Molbu za licencu za natjecateljsku 2021./22. godinu, zajedno s propisanom dokumentacijom.

Hrvatski nogometni savez, putem svojih Tijela za licenciranje i temeljem Pravilnika o licenciranju klubova, izdat će UEFA Licencu, licence za I. HNL, licence za II. HNL i licence za UEFA Ligu prvakinja. 

Tako su UEFA licencu zatražilii Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Lokomotiva, Istra, Slaven i Varaždin, dok licence za Prvu HNL, osim trenutnih prvoligaša, tražei Cibalia, Croatia Zmijavci, Inter, Hrvatski dragovoljac, Dugopolje, Opatija, Orijent, Rudeš i Sesvete. 

Komisija za licenciranje HNS-a će najkasnije do 20. travnja 2021. donijeti odluke o molbama za licence u prvom stupnju, koje će biti objavljene do 23. travnja 2021.

Klubovi koji neće uspjeti dobiti traženu licencu u prvom stupnju, u roku od osam dana od primitka prvostupanjske odluke moći će podnijeti žalbu, a do 27. svibnja 2021. HNS će donijeti konačne odluke, potvrdili su iz HNS-a.

Zbog epidemiološke situacije te važećih epidemioloških mjera i preporuka, ove godine neće biti održane uobičajene radionice za klubove – tražitelje licenci, već će u narednom razdoblju biti organizirani izravni virtualni sastanci klubova – tražitelja licence i Odjela za licenciranje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije