Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odigrana normalno

HNS demantira: Nitko nije tražio odgodu utakmice u Osijeku zbog zagađenog zraka

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/44
07.10.2023.
u 18:18

Podsjetimo, gradonačelnik Ivan Radić preporučio je obustavu svih aktivnosti na otvorenom tijekom vikenda.

Povjerenik za natjecanje SuperSport Hrvatske nogometne lige, Josip Brezni, osvrnuo se na aktualnosti oko odigravanja utakmice 11. kola između Osijeka i Rudeša uslijed preporuke gradskog stožera civilne zaštite da se u Osijeku obustave sve aktivnosti na otvorenom zbog loše kvalitete zraka nakon požara u dvorištu tvrtke Drava International.

“Najprije treba reći da Hrvatski nogometni savez nije mogao odbiti zahtjev za odgodom utakmice jer takav nije ni postojao. U tom kontekstu odluka je donesena na uobičajenom organizacijskom sastanku 90 minuta uoči utakmice, na kojem su bili predstavnici obaju klubova, delegat i predstavnici službi zaduženih za organizaciju utakmice.

Oni su bili suglasni da se utakmica odigra u predviđenom terminu. U slučaju da je na sastanku pred utakmicu postignut dogovor da ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice, ista bi se odigrala sutradan od 16 sati, sukladno odredbama Pravilnika o natjecanju HNS-a”, rekao je povjerenik natjecanja SuperSport Hrvatske nogometne lige Josip Brezni.

GALERIJA:

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/44

Podsjetimo, gradonačelnik Ivan Radić preporučio je obustavu svih aktivnosti na otvorenom tijekom vikenda. Župan Ivan Anušić je nakon sjednice gradskog stožera civilne zaštite odgodio javne manifestacije zakazane za ovaj vikend, a zahtjev za odgodu utakmice poslao je i NK Osijeku.

Klub nije bio osobito sklon tome, osobito zato što je bila riječ tek o preporuci. Na Opus Arenu stigao je i Rudeš, a dva sata prije utakmice su uz fotografiju stadiona napisali "Vidimo se uskoro", dajući naslutiti kako će se ogled održati prema planu. S druge strane, otakzane su manifestacije HeadOnEast i Febire.

VIDEO Posljedice požara u Osijeku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije