Naslovnica Sport domaći nogomet

HNK Vukovar 91 otišao u povijest

Donesena je i odluka o osnivanju nove sportske udruge koja će nositi naziv HNK Vukovar 1991., a koja će se od iduće jeseni natjecati u međužupanijskoj nogometnoj ligi
08. veljače 2012. u 15:49 10 komentara 143 prikaza
nk karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Odlukom većine članova skupštine HNK Vukovara 91, ovaj nogometni klub, koji je osnovan prije 20 godina i godinama predstavljao ponos grada i Vukovaraca, odlazi u povijest. Na ovaj način ugašen je klub koji se prije 15-ak godina natjecao i u Prvoj HNL, a najveći dio svoje povijesti proveo kao hrvatski nogometni drugoligaš.

– Mjesecima smo pokušavali pronaći način da riješimo pitanje ranijih dugovanja, ali bez uspjeha. Radi se o oko dva milijuna kuna duga i to milijun kuna u računima i milijun kuna na čekanju. S obzirom na to da nismo uspjeli i nemogućnost podmirenja obveza prema pravnim i fizičkim osobama, došlo je do ovoga najgoreg scenarija – rekao je gradonačelnik Vukovara i predsjednik HNK Vukovara 91 Željko Sabo.

Istodobno donesena je i odluka o osnivanju nove sportske udruge koja će nositi naziv HNK Vukovar 1991. a koja će se od iduće jeseni natjecati u međužupanijskoj nogometnoj ligi. Sabo kaže da je za to već dobio garancije županijskih nogometnih središta Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te da će grad svakako stati iza novoga kluba koji će od početka biti na zdravim nogama i bez dugovanja. Vukovarski zaljubljenici u nogomet ističu da je ovakva odluka bila očekivana i plod rada prethodnih godina. Podsjećaju i na niz neriješenih pitanja oko kluba, dugovanja, posudbe, neisplate igrača, isključivanja vode i struje radi neplaćanja računa i niz sličnih stvari koje su obilježile rad HNK Vukovara 91.   

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Iib:

    Tribali su se reorganizirat ki naš Agregat u udrugu građana i lipo nastavit dalje.

  • jolly:

    lib ako nisi primjetio, to su i napravili.

  • Mikeš09:

    Mislim da bi pod hitno trebalo uvesti u Vukovaru privatizaciju ala Hajduk Split i odma bi Vukovar jema i para i navijača kolko oš...