Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO PODRŠKE

HKS podržao FIBA-u, Cedeviti i Zadru prijete sankcije

Ivan Šuker
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.04.2016.
u 17:26

– Hrvatski košarkaški savez donijet će odluku o tome hoće li i koji će klubovi nastupiti u ABA ligi u sezoni 2016/2017. Ako hrvatski klubovi budu sudjelovali u Eurocupu u sezoni 2016/2017, Hrvatski košarkaški savez izreći će im sankcije u skladu s pravilnicima HKS-a – objavili su iz HKS-a.

Hrvatski košarkaši savez (HKS) poslao je pismo podrške FIBA-i poštovat će pravila krovne košarkaške organizacije, što znači da će Cedevita i Zadar, ako će sudjelovati u ULEB-ovu Eurocupu iduće sezone, biti kažnjeni u skladu s pravilnicima HKS-a.

HKS je do danas imao rok do kojeg se morao izjasniti u vezi s klupskim natjecanjima za sezonu 2016/2017. HKS je morao na Fibinu adresu poslati izjavu kojom jamči da ni jedan klub pod njihovom ingerencijom neće sudjelovati u ULEB-ovu Eurocupu sljedeće sezone ili slijede sankcije – izbacivanje reprezentacije s kvalifikacijskog turnira za OI u Torinu, ali i EuroBasketa 2017. Problem je što su već ranije Cedevita i Zadar potpisali sporazum kojim se iduće sezone priključuju Eurocupu. 

– HKS podržava FIBA/FIBA Europe kao krovne košarkaške organizacije jer je jedino i njihova članica. HKS je uvijek poštovao i uvijek će poštovati pravila i pravilnike FIBA/FIBA Europe te je tako učinjeno i u ovom slučaju – poručili su iz Hrvatskog košarkaškog saveza dodavši kako podržavaju napore FIBA/FIBA Europe da uvede red u europska klupska natjecanja, kao što podržava i pokretanje novog europskog klupskog natjecanja - FIBA Champions lige.

Iz HKS-a su poručili kakio nisu vlasnici, ni dioničari, niti imaju ikakav utjecaj na odlučivanje u ABA ligi.

– HKS povlači priznanje ABA lige sve dok svoje djelovanje ne uskladi s pravilima FIBA/FIBA Europe. Ovisno o ishodu navedenog, Hrvatski košarkaški savez donijet će odluku o tome hoće li i koji će klubovi nastupiti u ABA ligi u sezoni 2016./2017. Ako hrvatski klubovi budu sudjelovali u Eurocupu u sezoni 2016./1017., Hrvatski košarkaški savez će im izreći sankcije u skladu s pravilnicima HKS-a – objavili su iz HKS-a.

Sugerirali su FIBA/FIBA Europi da pronađu način na koji bi nacionalni savezi, čiji su klubovi sudionici ABA lige, mogli sudjelovati u odlučivanju u ABA ligi.

– Tako bi savezi mogli utjecati na sustav i kalendar natjecanja ABA lige koji bi bili usklađeni s nacionalnim prvenstvima. Na taj način bi i interesi organizacije FIBA/FIBA Europe bili bolje zastupljeni – smatraju u košarkaškom savezu.

Komentara 4

KG
kgs
20:15 20.04.2016.

Links i rukeuvis svi savezi u europi su izdali jednako priopćenje kao i hks tako da stvarno dosta više s nebulozama.

Avatar links
links
20:13 20.04.2016.

kakvo ulizivičko priopćenje, dobro podmažite vazelinom, komedija, priznaju Uleb Euroligu a ne Uleb Kup!!!!

KK
Kkzadar32
11:48 21.04.2016.

Povlace priznanje o Aba ligi ali ce oni odlucivati tko ce u njoj igrati haha, kako su se decki zaigrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije