Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARCI ŽELE JOŠ JEDNU POBJEDU

Hitzfeld: Ne bismo pobijedili Furiju da nije bilo Komesa

\'Swiss fans celebrate at the end of the 2010 World Cup soccer match between Spain and Switzerland at the Old Town square in Prague June 16, 2010.    REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC - Tags: SPOR
Reuters
20.06.2010.
u 20:50

Hrvatski stručnjak u švicarskoj momčadi posvetio je trijumf ocu, koji je preminuo uoči početka SP-a.

Negdje na kraju dana u Port Elizabethu, nakon 12-satnog radnog dana, Zvonko Komes je otvorio dušu.

 – Otac mi je preminuo posljednjeg dana priprema za SP. Bio je dugo bolestan, ali opet, mislio sam da ću ga još jednom vidjeti. Liječnik u Koprivnici me nazvao i rekao da otac neće izdržati dan-dva. Rekao sam treneru Ottmaru Hitzfeldu, a on je zavapio "kako da sad odeš". Ali, nije radio probleme.

No, otac je živio do kraja priprema.

– Kao da je znao, kao da je to bila sudbina. Živio je šest dana. Stigao sam na sprovod, zagrlio mamu i otišao u JAR.

Ništa ne može utješiti čovjeka kada mu umre roditelj, ali Komes je pobjedu nad Furijom shvatio kao znak.

– To je pobjeda za tatu.

A Hitzfeld je zapljeskao Komesu za jedan detalj. Za izmjenu u posljednjim sekundama. – Napravio sam kartone s brojevima. Svaki igrač ima svoj broj, ja ga podignem kad trener odluči koga zamijeniti. I tu se izbjegne trčanje po igrače, buka, nesporazumi... Hitzfeld je rekao 'da tebe nije bilo, Zvonko, mi ne bismo pobijedili' – prepričavao nam je Komes, dodavši:

 – Hitzfeld je najbolji trener i taktičar s kojim sam radio. Točno je izračunao da nam Španjolci po boku ne mogu ništa, da su najopasniji na 30 m. Vjerujem da ćemo još jednom slaviti i biti sutra u osmini finala. Za oca. (if)

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:35 21.06.2010.

Šteta da Zvonko Komes fizički ne priprema kockaste jer onda bi još više rasturili Lihtenštejn i Wales i morti, ali samo morti bi na snagu vanjka dobili i Estoniju..Šteta da HR pored igrača iz Brauila, Bosne, Njemačke, Švicarske i Australije ne koristi i rijetki domači mozak u vidu Zvonka Komesa..

Avatar zanusi13
zanusi13
22:25 20.06.2010.

Vidi, nacistički pozdrav... Da su Hrvati ovako digli ruke, svi britanski listovi bi donijeli sliku na naslovnici.... Ali Hrvati nemaju razloga za slavlje, bar još dvije godine...lol

KA
kajinx
02:25 21.06.2010.

Pogledaj Ustaše sa fašističkim pozdravom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije