Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski kup

Hirscher nastavlja dominirati i u Adelbodenu, Zubčić uzeo bodove

Marcel Hirscher
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.01.2019.
u 16:51

Start druge vožnje je zbog magle nekoliko puta bio odgađan, a pritisak na skijaše je bio velik jer su zaostaci prvih 11 skijaša bili unutar jedne sekunde, a prve četvorice unutar 22. stotinke

Austrijanac Marcel Hirscher je s vremenom od 2:26.54  pobijedio u subotnjem veleslalomu u švicarskom Adelbodenu u kojem  je za 71 stotinku bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersena i 1.04 sekunde brži od trećeplasiranog Francuza Thomasa Fanare, dok je naš najbolji skijaš Filip Zupčić bio 26. sa zaostatkom 5.52 sekunde.

Najbolji skijaš današnjice  je nakon pobjede u slalomu na zagrebačkom Sljemenu nastavio pobjednički niz u Adelbodenu u kojem je nakon prve veleslalomske vožnje zaostajao za Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom za 12 stotinki.

Start druge vožnje je zbog magle nekoliko puta bio odgađan, a pritisak na skijaše je bio velik jer su zaostaci prvih 11 skijaša bili unutar jedne sekunde, a prve četvorice unutar 22. stotinke. 

Marcel Hirscher
1/5

U takvim se uvjetima najbolje snašao Hirscher koji  je agresivno i bez pogreške odskijao drugu vožnju i izborio četvrtu pobjedu od pet ovogodišnjih veleslalomskih utrka. Bila je to ujedno i 13 pobjeda austrijskog skijaša u 15 posljednjih veleslaloma te 66. pobjeda u svjetskom kupu u kojem još uvijek najviše,  86 pobjeda, ima legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Do novih veleslalomskih bodova došao je i naš najbolji skijaš Filip Zubčić, koji je u drugu vožnju ušao s 18. vremenom, ali nije izdržao pritisak i u drugoj vožnji je napravio nekoliko pogrešaka i sa zaostatkom od gotovo šest sekundi zauzeo 26. mjesto, dok se drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega nije plasirao u drugu vožnju i zauzeo je 57. mjesto. 

>> Pogledajte kako je bilo na Snježnoj kraljici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije