Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJ SLJEMENA

Hirscher na tulumu do zore, Neureuthera očarale Hrvatice

06.01.2015., Sljeme, Zagreb - VIP Snow Queen Trophy, muska utrka Snjezne kraljice. Felix Neureuther, Marcel Hirscher, Sebastian-Foss Solevaag, slavlje Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
07.01.2015.
u 06:45

Kad uđete kao prvi u cilj osjećate se – napaljeno! I zato hoću opet – kazao je Hirscher, skroman, nasmijan, neprimjetan...

Na stazi punoj kamenja i rupa Hrvati su unazad desetljeća napravili skijaški klasik, utrku na kojoj svi žele uzeti krunu. A Hrvat pobjednik? Janica, Ana i Ivica svi su došli do drugog mjesta... Međutim, ispod tornja, na skijama pobjeđuju uvijek – drugi. Krunili su se vječni Kostelićevi konkurenti, sve dečki s kojima se borio za medalje, titule, kristale, slavili su u njegovu gradu, na njegovu brdu i to nekad za svega nekoliko stotinki... Mario Matt, Jean-Baptiste Grange, Giuliano Razzoli, Andre Myhrer, a sada i treći puta zaredom kralj je postao Marcel Hirscher. Taj ne abdicira.

Dosegnuo Kostelića

Pobjednik se znao već nakon prve minute utrke. Prvi se niz Sljeme spustio slalomski dominator, nabio prednost pred ostatkom društva, te pobjedu u drugoj dionici osigurao jureći na rubovima ispred Nijemca Felixa Neureuthera i iznenađujućeg Norvežanina Sebastian-Fossa Solevaaga. Dostigao je time Hirscher svog nekadašnjeg idola Ivicu Kostelića sa 15 slalomskih pobjeda (28. u karijeri), a kako znamo da je Ivica bio bolji od baš svih Austrijanaca koji su slalom skijali kroz povijest, upravo je Marcel postao – najbolji tehničar skijaške nacije. A ima ih 8,5 milijuna.

S hat-trickom, tri pobjede zaredom, on je apsolutni sljemenski pobjednik.

– Ne vjerujem da sam tri puta pobijedio ovdje! Staza je bila sjajna, ledena, onakva kako volim – kazao je slavljenik, te najavio kako će provesti noć:

– Navijači se zabavljaju, a ja skijam, to je gušt. No, ne brinite se za mene, poslije utrke u Zagrebu uvijek je dobar tulum!

Skroman, nasmijan, neprimjetan, tip koji će nositi i podrapanu jaknu, a moda mu je zadnja stvar. Uostalom, kaciga mu je zlatno-zeleno-crvena. Kad je prvi puta pobijedio u Zagrebu, ovako nam je to opisao:

– Kad uđete kao prvi u cilj, osjećate se – napaljeno! I zato hoću opet – kazao je Hirscher, čija je majka Nizozemka, a otac, kao i Kosteliću – trener.

Otac trener, Messijev fan

Navijač Barcelone, koji kod kuće šeće s krunama na glavi i u dresu Lea Messija, a slobodne dane provodi maštajući kako bi se vratio na Nou Camp gledati njega i Ivana Rakitića. Štoviše, preko prijatelja je dobio i Messijev dres s posvetom.

Drugoplasirani Felix "Srećko" Neureuther nastavio je u istom, tulum-stilu:

– Vidio sam da su šatori prepuni prekrasnih Hrvatica, morat ću i ja zaviriti unutra –  kazao je vječni zavodnik na skijama, rekli bi, Tomba novog doba. Dodao je:

- Ne znam hoću li ikad biti Snježni kralj, ali to je svima cilj. Kao skijaš, doista želite osvojiti krunu na Sljemenu! Jedino vam je ravan Kitzbühel – kazao je Srećko, a trećeplasirani Solevaag dodao:

– Ma ja sam sretan da s njima mogu biti u istoj rečenici. Meni je ovo prvo postolje u karijeri ravno pobjedi. Uživao sam, hvala vam...

>>Hirscher treći put slavio na Sljemenu! Zubčićev najbolji slalom u karijeri, Kostelić tek 18.

Komentara 1

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
19:35 07.01.2015.

Slavili i Slovenci visoko42. mjesto sa samo 4.25sekundi zaostatka!Čestitke i od nas iz Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije