Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao kao slobodan igrač

Hezonja ostaje u NBA ligi, od danas ima novi klub i 'Draženov broj'

Mario Hezonja
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.07.2019.
u 20:35

Hezonja je s Portlandom popisao ugovor za ligaški minimalac

Momčad Portland Trail Blazersa, koja je u netom okončanoj NBA sezoni igrala u finalu Zapadne konferencije, u srijedu je i službeno objavila kako je potpisala ugovor s hrvatskim košarkašem Marijom Hezonjom (24).

Hezonja je s Portlandom popisao ugovor za ligaški minimalac.

Hezonja je u Portland stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s New York Knicksima za koje je igrao prošle sezone. 

Prošle je godine nastupio u 58 utakmica za Knickse, a od toga 24 puta bio u početnoj petorci te prosječno na parketu provodio 20,8 minuta.

U tom vremenu prosječno je ubacivao 8,8 koševa sa 41,2 posto šuta iz igre od čega 27,6 posto za tricu. Imao je u prosjeku 3,0 skoka uz 1,3 asistencije.

Prije New Yorka, Hezonja je prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta proveo u Orlando Magicu koji ga je izabrao kao petog na draftu 2015. godine.

- Mario je veliki talent koji ima visok plafon mogućnosti i vrlo svijetlu budućnost. Imat će priliku odmah doprinijeti momčadi - rekao je predsjednik košarkaških operacija u Blazersima Neil Olshey.

Iz Portlanda su objavili kako će Hezonja u novoj sezoni nositi dres s brojem 44, isti broj koji je u Blazersima nosio legendarni Dražen Petrović kada je 1989. godine postao prvi hrvatski igrač u NBA ligi.

Osim Hezonje, Portland je u srijedu angažirao još jednog slobodnog igrača, iskusno krilo 34-godišnjeg Anthonyja Tollivera.

Komentara 2

GR
gragakarlovac
23:31 03.07.2019.

ako je Hrvatska kosarka 'stvorila' njega [Dubrovnik, Zagreb] dobili su odstetu kada je otisao u Barcelonu. Nijedan igrac nije zaduzan igrati za svoju drzavu, jer oni rade za sebe a klubovi zaraduju. Kada se igraci ozljede onda su prepusteni sami sebi. el presidente stojko je isto zbrisao drugi put u NBA 1997 do '99 i vise nije igrao za 'domovinu'. sada se cudi....

ME
medvedgrad
20:49 03.07.2019.

Jel to onaj sta ne zeli igrati za Hrvatsku? Di je sad Torcida, BBB i ostalu da.ga pitaju za kaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije