Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paraolimpijske igre

Helena Dretar Karić: Srce mi je skoro otkazalo, Anđela je čudesno izvukla peti set

Anđela Mužinić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
15.09.2016.
u 19:21

U finalu ih očekuju Kineskinje Li Qian i Jing Liu koje su slavile protiv Talijanki Giade Rossi i Michaele Brunelli 2-0

Hrvatske stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su plasman u finale ekipnog dijela natjecanja na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što su u polufinalu pobijedile ekipu Južne Koreje 2-0.

Mužinić (23) i Dretar Karić (36), koje nastupaju u kolicima u kategorijama 1-3, do pobjede su došle nakon dva dramatična meča koja su završila s identičnih 3-2. 

Prvi bod osvojile su u parovima pobijedivši Korejke Mi-Gyu Lee i Jiyu Yoon 3-2 (4-11, 11-6, 4-11, 11-8, 11-6). U drugom meču Anđela Mužinić je pobijedila Lee također, nakon dramatičnih pet setova 3-2 (11-7, 7-11, 11-4, 11-9) nakon što je u petom setu gubila 2-8.

- Skoro mi je srce otkazalo. Anđela je čudesno izvukla peti set - kazala je 36-godišnja Varaždinka, dok je 23-godišnja Splićanka dodala:

- Bilo je neizvjesno i dramatično. Odigrale smo najbolje u posljednjih pet godina. Dale smo sve od sebe i glavom i emocijama. Zaslužile smo ovu pobjedu.

Mužinić i Dretar Karić su na posljednjim POI u Londonu osvojile peto mjesto u ekipnom dijelu natjecanja, a prije dvije godine na SP-u u Pekingu su bile treće. Na posljednjem EP-u u danskom Vejleu osvojile su zlato bez izgubljenog seta. Helena i Anđela do sada nikada nisu pobijedile Koreju.

- Htjele smo ih napokon pobijediti i uspjele smo. Imale smo kvalitetu za medalju i samo je bilo pitanje kako ćemo odraditi - kazala je Dretar Karić.

U finalu ih očekuju Kineskinje Li Qian i Jing Liu koje su slavile protiv Talijanki Giade Rossi i Michaele Brunelli 2-0.

- U finalu ćemo uživati. Neka one razmišljaju o nama. Mi smo svoje napravile - dodala je Mužinić.

Ulaskom u finale djevojke su osigurale drugo stolnoteniskog odličje u Riju nakon zlata Sandre Paović, ali i prvu ekipnu medalju za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije