Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN NJEMAČKE

Hamiltonu 'pole-position' na vrućem Nürburgringu

'McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain reacts as he celebrates on the podium after winning the Italian F1 Grand Prix at the Monza circuit September 9, 2012.  REUTERS/Giampiero Sposito (
Reuters/Pixsell
06.07.2013.
u 16:12

Hamilton će tako treći put ove sezone (29. u kraijeri) krenuti s prvog startnog mjesta, dok će mu u leđa gledati Red Bullov dvojac

Mercedesov pilot Lewis Hamilton imao je mnogo problema sa stražnjim dijelom bolida na treninzima na Nürburgringu, ali očito su mehaničari napravili dobar posao i uklonili probleme. Englez je to odlično iskoristio i odvozio najbrži krug u kvalifikacijama uoči nedjeljne VN Njemačke (14 sati, Sportska televizija), devete utrke sezone u formuli 1.

- Imao sam velikih problema s bolidom na treninzima, ali smo uspjeli sve dobro posložiti. Bolid je u kvalifikacijama proradio i savršeno je slušao - kazao je Mercedesov vozač.

Hamilton će tako treći put ove sezone (29. u kraijeri) krenuti s prvog startnog mjesta, dok će mu u leđa gledati Red Bullov dvojac, svjetski prvak Sebastian Vettel i Mark Webber. To je barem utjeha za loš rezultat drugog Mercedesova vozača Nica Rosberga koji je zbog kriva strategije momčadi ostao bez posljednje kvalifikacijske runde, bio je na 11. mjestu.

Kako su u Ferrariju u posljednju rundu odlučili voziti na tvrđim gumama njihovi su piloti imali nešto slabije rezultate, Fernando Alonso bio je osmi, a Felipe Massa deveti. Vruće vrijeme u Falačkom Porajnju razlog su što je temperatura staze u kvalifikacijama bila najviša posljednjih nekoliko godina, utrka bi mogla biti vrlo zanimljiva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije