Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Bahreina

Hamiltonu kvalifikacije i najbrži krug u povijesti staze

Lewis Hamilton
Press Association/Pixsell
28.11.2020.
u 18:38

Drugo najbrže vrijeme imao je drugi vozač Mercedesa Valtteri Bottas, dok je treći bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu

Sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes)  bio je najbrži na kvalifikacijama za F1 VN Bahreina. 

Hamilton je do 98.  pole positiona u karijeri došao s novim rekordom pustinjske staze Sakhir pokraj Maname, s 1:27.264 minuta odvezao je  najbrži krug ikada u Bahreinu.

Drugo najbrže vrijeme imao je drugi vozač Mercedesa Valtteri Bottas, dok je treći bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu.

Vrlo loš dan imala su oba vozača Ferrarija, Nijemac Sebastian Vettel je bio 11., a Monežanin Charles Leclerc 12.

Do konca sezone su još tri utrke, sutrašnja VN Bahreina, a potom za tjedan dana na istoj stazi VN Sakhira, da bi sezona 2020 završila 13. prosinca u Abu Dabiju. Hamilton i Mercedes su već ranije osigurali naslove prvaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije