Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S ROSBERGOM

Hamilton slavio nakon dramatične utrke u Austriji!

formula 1
Foto: Reuters
1/7
03.07.2016.
u 15:38

Na drugom je mjestu završio Verstappen (Red Bull), dok je treće mjesto zauzeo Raikkonen u Ferrariju.

Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Austrije u formuli 1. Na drugom je mjestu završio Verstappen (Red Bull), dok je treće mjesto zauzeo Raikkonen u Ferrariju.

Nakon dramatičnog posljednjeg kruga i velike borbe s timskim kolegom Nicom Rosbergom – Lewis Hamilton ostvario je svoju treću pobjedu sezone, piše GP1.

Rosberg je do vodeće pozicije utrke stigao sa šestog mjesta, a Hamilton je ključni trenutak utrke odradio u drugom zavoju posljednjeg kruga kad je s vanjske strane pretekao Rosberga uz fizički kontakt nakon kojeg je Rosberg nastavio voziti, ali bez prednjeg krila koje se zaglavilo ispod prednjeg kraja bolida. Bitno usporenog pretekli su ga i Max Verstappen te Kimi Raikkonen te je završio na četvrtom mjestu.

Sebastian Vettel odustao je nakon što mu je u ciljnoj ravnini pukla zadnja guma, a u tom trenutku vodio je u utrci.

Hamilton je bio ljutit na timsku strategiju dok se borio s Rosbergom, ali prelazak “na mišiće” u zadnjem krugu donio mu je prvu pobjedu na Red Bull Ringu u karijeri.

Vidjeli smo i lošu utrku Nice Hulkenberga koji je nakon senzacionalnih kvalifikacija i starta s drugog mjesta odustao s 13. pozicije. Valja istaknuti i prvi osvojeni bod Pascala Wehrleinena.

Na kraju svjedočili smo ružnim zvižducima pri proglašenju, ali Lewis je nemuštoj voditeljici odgovorio “Ovdje sam da pobjeđujem”! Žao nam je što na podiju u ulozi voditelja nismo vidjeli iskusne lisce poput Coultharda, Irvine-a ili Brundlea koji bi zasigurno bolje odradili završne izjave.

>> Momčad Williamsa izjednačila rekord u najbržoj izmjeni guma

Komentara 1

MA
Matija12
22:24 03.07.2016.

Coulthard je kralj kad se radi o tim završnim izjavama. Sigurno će on biti na Silverstonu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije