Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENINZI VN MALEZIJE

Hamilton najbrži, Rosberg opet bolji od Schumija

Hamilton
AFP
02.04.2010.
u 08:50

Britanac Lewis Hamilton, vozač McLaren-Mercedesa, ostvario je najbrže vrijeme na slobodnim treninzima uoči treće ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Malezije.

Britanac Lewis Hamilton nije se previše zanosio najbržim vremenima ostvarenim na prva dva slobodna treninga uoči Velike nagrade Malezije, treće ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

- Ne mogu reći da se osjećam komotno uoči službenog treninga. Na protekla dva službena treninga nismo imali pravi ritam i nadam se da će sutra biti drugačije. Zasad izgledamo jako dobro i naši se bolidi čine vrlo kompetitivnima, ali puno faktora tu igra ulogu. Ne znamo koliko su ostale momčadi imale goriva u bolidima, a i vrijeme naravno može biti faktor. Ne znam da li smo im (Red Bullu) se približili, ali sam siguran da smo napravili maleni korak naprijed, što je jako važno – objasnio je Hamilton.

Na prvom je treningu bivši svjetski prvak ostvario 0.185 sekundi brže vrijeme od prvog pratitelja Nice Rosberga, a na drugom 0.266 brže vrijeme od drugoplasiranog Sebastiana Vettela.

Drugi slobodni trening
Britanski vozač McLaren-Mercedesa i svjetski prvak iz 2008. godine, Lewis Hamilton, bio je najbrži i na drugom slobodnom treningu pred treću utrku u ovosezonskom kalendaru Formule 1, nedjeljnu Veliku nagradu Malezije.

Stazu Sepang Hamilton je odradio još uvjerljivije nego na testiranju koji sat ranije, pa je tako uz vrijeme kruga 1:34.175 ostvario još veću razliku u odnosu na konkurenciju.

Nakon što je prvo testiranje okončao na devetom mjestu Red Bullov Sebastian Vettel u nastavku kruženja bio je mnogo uspješniji, pa je uz zaostatak od 0.266 sekundi zauzeo drugo mjesto. Tek 0.002 sporiji od Vettela bio je Nico Rosberg na trećemu mjestu. Pomak je to, unatoč boljem rezultatu na stazi, za jednu poziciju unatrag u odnosu na prvi trening za vozača Mercedes GP-a.

Jenson Button (McLaren-Mercedes) i Michael Schumacher (Mercedes GP) zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto. Obojica su u odnosu na Hamiltona zaostali manje od pola sekunde.

VN Malezije, drugi slobodni trening, rezultati:
1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:34.175
2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) + 0.266
3. Nico Rosberg (Mercedes GP)  + 0.268
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 0.363
5. Michael Schumacher (Mercedes GP) + 0.499
6. Robert Kubica (Renault) + 0.973
7. Fernando Alonso (Ferrari)  + 1.406
8. Sebastien Buemi (Toro Rosso) + 1.485
9. Vitalij Petrov (Renault) + 1.697
10. Adrian Sutil (Force India) + 1.782

Prvi slobodni trening
Svjetski prvak iz 2008. godine je najbrži krug na stazi u Sepangu odvezao u vremenu 1:34.921, ispred njemačkog pilota Mercedes GP-a Nice Rosberga (+0.185 s) i svog momčadskog kolege Jensona Buttona (+0.286).

Četvrto najbrže vrijeme treninga ostvario je bivši sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, dok su se iza njega poredali Robert Kubica i Mark Webber.

Trenutačno vodeći vozač u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Fernando Alonso ostvario je tek osmo najbolje vrijeme, a Sebastian Vettel deveto.

VN Malezije, prvi slobodni trening, rezultati:
1. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:34.921
2. Rosberg (Mercedes GP) + 0.185
3. Button (McLaren-Mercedes) + 0.286
4. Schumacher (Mercedes GP) + 0.304
5. Kubica (Renault) + 0.481
6. Webber (Red Bull-Renault) + 0.558
7. Sutil (Force India-Mercedes) + 1.034
8. Alonso (Ferrari) + 1.038
9. Vettel (Red Bull-Renault) + 1.122
10. Buemi (Toro Rosso) + 1.179

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije