Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formula 1

Hamilton: Moramo poraditi na startovima

Lewis Hamilton
Reuters/PIXSELL
26.03.2016.
u 09:15

“Moja početna faza starta je bila ista kao i Rosbergova, ali drugi dio, kada potpuno otpustite kvačilo, nije bila ista – imao sam dodatnog proklizavanja i nisam se mogao toga riješiti.”

Mercedesovi vozači su s lakoćom zauzeli prvi startni red prošlog vikenda u Australiji, ali u utrci su se pošteno namučili da dođu do prvog i drugog mjesta, piše GP1.hr. Iznenadio ih je Ferrari koji je puno bolje startao nakon gašenja crvenih svjetala, nešto poput Williamsa na VN Velike Britanije 2015. Aktualni svjetski prvak tvrdi da su kotači previše proklizavali, dok je Rosberg rekao da je ‘prljava’ strana grida odigrala svoju ulogu.

Mercedesov šef Toto Wolff je priznao da vježbanje startova u subotu nije proteklo u najboljem redu pa će momčad posebnu pažnju posvetiti toj karakteristici bolida. Njegove riječi je potvrdio i Hamilton.

“Moja početna faza starta je bila ista kao i Rosbergova, ali drugi dio, kada potpuno otpustite kvačilo, nije bila ista – imao sam dodatnog proklizavanja i nisam se mogao toga riješiti.”

Dodaje da nije imao problema s novom startnom procedurom, odnosno otpuštanjem kvačila jednom polugom iza upravljača.

“To nije bio veliki problem. Radi se uvijek o stalnim promjenama, čak i kada su moji startovi bili nevjerojatni. Stvari se uvijek kreću, ciljevi se uvijek mijenjaju. Razgovarali smo i to je jedan od naših prioriteta.”

“Ferrariji su imali nevjerojatno dobar start, bili su izuzetno jaki. Pokušat ćemo shvatiti kako možemo napraviti bolji posao.”

Kada je riječ o tempu Mercedesovog najvećeg konkurenta, aktualni svjetski prvak ne odaje dojam da je previše zabrinut.

“Imam jako dobar osjećaj kada je riječ o mom tempu. Kao što ste vidjeli, cijeli vikend sam bio naprijed, ali osjećam i nadam se da će to biti dobra bitka između nas i njih. Bit će utrke kada ćemo biti još više ispred njih, a bit će i onih u kojima ćemo završiti s prednosti od pet ili 10 sekundi. Međutim, postojat će i one u kojima ćemo biti kotač uz kotač. Tko zna, možda i utrke u kojima će oni biti ispred nas, češće nego što su bili prošle godine.”

>>Sporni format kvalifikacija ostaje i u Bahreinu

Komentara 1

RA
raikonen
15:36 26.03.2016.

plačko plačkić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije