Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Halep spasila dvije meč lopte i izborila finale s Wozniacki

Simona Halep
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
25.01.2018.
u 10:00

Halep, kojoj će ovo biti prvo finale u Australiji, spasila je dvije meč lopte u trećem setu koji je trajao 69 minuta

Rumunjka Simona Halep, prva tenisačica svijeta, igrat će u subotu u finalu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena protiv druge nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki nakon što je u četvrtak u polufinalu sa 6-3, 4-6, 9-7 pobijedila Njemicu Angelique Kerber.

Halep, kojoj će ovo biti prvo finale u Australiji, spasila je dvije meč lopte u trećem setu koji je trajao 69 minuta. 

I za Halep i za Wozniacki ovo će biti prvo grand slam finale u karijeri a pobjeda će jednoj osigurati prvo mjesto na WTA ljestvici, a drugu podići na vodeću poziciju. 

Halep je u prvom setu dobila prvih pet gemova i onda je, iako je izgubila sljedeća tri, ipak dobila prvi set. U drugom setu je Rumunjka povela sa 3-1, ali je Kerber stigla i izjednačila na 3-3. Kerber je postepeno okretala igru u svoju korist i dobila drugi set. 

Njemica je dobro otvorila i odlučujući set tako da je uzela servis rumunjskoj tenisačici, no Halep je odgovorila i uzela joj servis za vodstvo od 5-3. Kerber ponovno odgovara i uzima servis Rumunjki.  

Servirajući da ostane u meču, Kerber je spasila dvije lopte kod 15-40 i nastavila s pritiskom na Halep. Rumunjka je posustala i izgubila svoj servis i činilo se da je sve gotovo kada je Kerber imala dvije meč lopte na svom servisu. No Halep se nije predala, spasila je obje meč lopte i uzela servis produljivši meč što joj je na kraju donijelo pobjedu.

U prvom polufinalnom meču Dankinja Wozniacki slavila protiv Belgijanke Elise Mertens sa 6-3, 7-6 nakon sat i 37 minuta igre. 

Komentara 1

Avatar southman
southman
11:13 25.01.2018.

Wozniacki trebala ispasti protiv Fett i sada će osvojiti svoj prvi Grand Slam ( jer se Halep uvijek "raspadne" kada je najvažnije ) ni kriva ni dužna. To je sport, puno puta viđeno do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije