Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA ODLUKA

Hajduku opet najveća kazna, Zekiću za rođendan također poslali jednu

Split: Torcida došla na trening Hajduka kako bi dala podršku igračima pred derbi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
29.04.2022.
u 12:18

NK Slaven Belupo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Hajduk

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 32. kola HT Prve lige u kojima je najveću kaznu dobio Hajduk i to opet zbog pirotehnike. Osim njih i zbog njih kažnjen je i Slaven Belupo sa 6.000 kn što neće biti ugodna rođendanska čestitka Zoranu Zekiću, sportskom direktoru i treneru Koprivničana za njegov 48. rođendan. Isti problem imaju Rijeka, Dinamo i Gorica.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HNK Hajduk kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Hajduk. Gostujuća navijačka skupina "Torcida" (smještena na južnom dijelu zapadne tribine - 353 pripadnika), u 65. minuti zapalila je 13 baklji, koje su dogorjele na istoj tribini.

NK Slaven Belupo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Hajduk.

18.04.2022., Split - Torcida u velikom broju dosla na trening Hajduka pred derbi s Dinamom kako bi dala podrsku igracima. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HNK Rijeka kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka - Osijek. Domaća navijačka skupina smještena na Sjevernoj tribini - 750 pripadnika, koji su u 5. minuti zapalili jednu baklju, u 8. minuti jednu bljeskalicu, u 11.  minuti bljeskalicu i baklju te dimnu kutiju koja je do 18. minute izgarala na tribini, proizvodeći narančasti dim. U 39. minuti pale jednu dimnu kutiju koja je nekoliko minuta dogorijevala na tribini ispuštajući narančasti dim, te su u 60. minuti zapalili jednu baklju. Sva upotrijebljena pirotehnička sredstva dogorjela su na tribini.

GNK Dinamo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Gorica - Dinamo. U 70. minuti gostujuća navijačka skupina BBB zapalila je dvije bljeskalice, od kojih je jedna bačena na teren za igru, te u 75. minuti pet bljeskalica koje su dogorjele na tribinama.

HNK Gorica kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Gorica - Dinamo.

18.04.2022., Split - Torcida u velikom broju dosla na trening Hajduka pred derbi s Dinamom kako bi dala podrsku igracima. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

>> Promocija knjige Velimira Zajeca:

Ključne riječi

Komentara 2

RA
radolizem
14:46 29.04.2022.

Svim klubovima treba kazne povećati najmanje za pet puta. Ovo kažnjavanje je više nego simbolično, ne postiže svoju svrhu. Da je kazna za nepropisnu brzinu 100 kuna, ljudi bi vozači bi svjesno kršili odredbu o ograničenju brzine jer je 100 kuna simboličan iznos, pogotovo za motor. Što je Hajduku platiti 12.000 kuna ili Dinamu 6.000 kuna. Pa Hajduk samo na plaću jednog najskupljeg igrača netto tjedno troši 90.000 kuna. U tom kontestu 12.000 kn je simbolika.

RA
radolizem
14:34 29.04.2022.

Kazna je mala j ne postiže svoju svrha. Svrha kažnjavanja je da počintelji više ne čine prekršaje. Obzirom da je u slučaju Hajduka riječ o sustavnom, učestalnom, planiranom i namjernom kršenju odredbi zabrane uporabe pirotehničkih sredstava, onda je jasno daa ovakve simboličke kazne ne postižu svoju svrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije