Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANI NEZADOVOLJNI

Hajduk uputio oštro pismo: 'Zar je to tema za raspravu? Kome to treba?'

Inter Hajduk HNL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
27.08.2018.
u 17:03

"Zar sloboda govora i izražavanja mišljenja postaju teme za raspravu u 21. stoljeću? Kome sve ovo zapravo treba?"

Hajduk je od Intera zatražio objašnjenje zašto policija na jučerašnjoj utakmici u Zaprešiću (2:2) nije dopustila Torcidi unošenje transparenata protiv Igora Štimca i Željka Keruma.

"Ovo se može ocijeniti kao još jedan pokušaj diskreditiranja navijača, a važnim smatramo naglasiti da se sličan problem dogodio prošle sezone i to na istom stadionu. Javnost se stoga opravdano pita kome zapravo trebaju ovakve situacije koje su na koncu rezultirale incidentom, a samo su se trezvenom reakcijom spriječile neželjene posljedice? 

Zar sloboda govora i izražavanja mišljenja postaju teme za raspravu u 21. stoljeću? Kome sve ovo zapravo treba?

Inter Hajduk HNL
1/9

Smatramo da se ovakve situacije ne bi smjele ponavljati, i da ćete kao organizator utakmice poduzeti sve mjere kako bi se utvrdilo po kojem kriteriju se zabranjuje iznošenje mišljenja. Čijom prosudbom se oduzima pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja u demokratskom društvu?

Opća deklaracija o pravima čovjeka:

Članak 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopćavanja i bez obzira na granice", stoji u pismu kojega potpisuje predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj.

>> Pogledajte redove za ulaznice u Maksimiru

Ključne riječi

Komentara 69

Avatar white socks
white socks
17:28 27.08.2018.

Kad će se ovaj provincijski klupčić početi baviti onim čime se treba baviti, igrati nogomet? Sve znaju osim igrati nogomet. Dabogda sve izgubili! (I izgubili bi da im suci ne pomažu)

ZA
zagi101
17:20 27.08.2018.

Opet je neko druži kriv. Navijali ste protiv repke i sad kušajte to kaj ste posijali. Niko vas ne voli.

MA
Marsijanac
17:30 27.08.2018.

"nije dopustila Torcidi unošenje transparenata protiv Igora Štimca." ....aha sad vise nisu Mamic i Suker nego je dezurni krivac Stimac. Covjek bez dlake na jeziku , i jedini koji bi mogao isusiti splitsku mocvaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije