Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJUD

Hajduk opet igra kao veliki klub, Oreščanin je preporodio bijele

Hajduk - Lokomotiva
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
12.02.2019.
u 07:20

U Hajduku je sve više mladih lica, trener bijelih vjeruje mladima

Hajduk se vratio! Prva dva kola nastavka HNL-a pokazala su da su splitski bijeli odradili sjajan posao na pripremama, da velika 4:1 pobjeda protiv ukrajinskog prvaka Šahtara u Beleku nije bila slučajna. Siniša Oreščanin, nadareni trener koji je krajem studenog dobio povjerenje uprave bijelih, pokazao se kao puno bolje rješenje nego što su mnogi predviđali.

Jer, Hajduk u nastavku prvenstva igra odlično. Prvo su bijeli s 1:0 pobijedili na teškom gostovanju kod u tom trenutku drugoplasiranog Osijeka, a u nedjelju je u grotlu Poljuda pala i četvrtoplasirana Lokomotiva.

Hajduk - Lokomotiva
1/5

Tih nedjeljnih 2:1 bilo je najbolje Hajdukovo izdanje ove sezone, ovako razigran, rastrčan, samopouzdan i čvrst Hajduk već dugo nismo gledali.

Love četvrtu poziciju

A oni koji su bili skeptični nakon imenovanja Oreščanina na klupu Hajduka sada su shvatili da je 46-godišnji Zagrepčanin moderan trener koji može puno toga dobroga donijeti splitskom velikanu. I polako ga vratiti na nivo na kojem zaslužuje biti. I koji je potreban za dobrobit cijelog hrvatskog nogometa.

Prije nastavka prvenstva Oreščanin je sramežljivo najavio borbu Hajduka za četvrto mjesto koje vodi u Europu, a s ove dvije pobjede taj cilj sada se itekako čini ostvariv. Jer, peta Gorica bijelima bježi jedan bod, a četvrtoplasirani lokosi pet bodova. A do kraja je još puno, 16 prvenstvenih kola.

Navijače Hajduka posebno veseli što su u utakmici protiv Lokomotive u prvih 11 mogli gledati tri mlada Splićana – Antu Palaversu (18), Domagoja Bradarića (19) i Darka Nejašmića (20), a onda je u drugom poluvremenu ušao još jedan splitski mladić – Ivan Delić (20).

I to je put kojim Hajduk treba ići jer, ako ništa drugo, talenata im nikada nije nedostajalo. Ali, proteklih godina baš im nisu previše vjerovali, nego se prednost davala strancima upitne kvalitete od kojih su najviše koristi imali razni menadžeri. No Oreščanin je sada pokazao da treba vjerovati domaćim mladićima, a da će onda uz strpljenje oni to vratiti.

Hajduk “spašava” HNL

Vratio se Hajduk dobrim igrama, a vratili su se i gledatelji na Poljud. Nakon 126 dana kazne splitski je stadion opet bio otvoren, a pobjedu nad Lokomotivom gledalo je čak 17.308 navijača! Nije im smetalo loše vrijeme, jak vjetar, ljubav prema bijelima veća je od toga. Šteta što tako nije i na drugim prvoligaškim travnjacima jer zaista je porazan podatak da je u proteklom kolu na Poljudu bilo gotovo pet puta više gledatelja nego na svim ostalim utakmicama zajedno.

Na utakmici Rudeš – Osijek 250 gledatelja, na utakmici Inter – Rijeka 460, Slaven Belupo – Gorica 783, a tek je malo prosjek popravio Dinamo, čiju su domaću utakmicu protiv Istre 1961 gledala 2284 navijača. Iako, 2284 gledatelja u Maksimiru zapravo je jako malo, pogotovo s obzirom na rezultate koje plavi ostvaruju.

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija 

Ključne riječi

Komentara 6

PE
peca1947
12:45 12.02.2019.

Na Poljudu 17.300 navijača, a na svim ostalim utakmicama zajedno 3.700! Pametnome dosta!

MA
maxxxx
08:13 12.02.2019.

na Poljudu ništa novo. dvije pobjede i već su velesila. mladi igrači kako se uvode u momčad tako se prodaju.

PE
peca1947
09:36 12.02.2019.

Na Poljudu 17.300 navijača, a na svim ostalim utakmicama zajedno 3.700! Pametnome dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije