Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI GA PIRLO

Hajduk od Juventusa traži ogroman iznos za Tudora

Igor Tudor
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
20.08.2020.
u 13:33

Ako Tudor uskoro ode, barem privremeno zamijenit će ga njegov pomoćnik Hari Vukas. Vukas je jednom, nakon odlaska Vučevića, već uskočio na klupu bijelih te nanizao devet pobjeda zaredom. Možda će i sada tako pruže li mu u Hajduku priliku.

Nakon slučajeva u Lokomotivi i Varaždinu, zaraza bolešću COVID-19 dogodila se i u Dinamu! No, u klubu ističu kako u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera.

Kako navode u Dinamu, koronavirusom je zaražen jedan njihov igrač.

Tudor jučer vodio trening

“Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sustava GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus. Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio liječničku službu GNK Dinamo, koja je, sukladno svim propisanim mjerama o situaciji, obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza. Klub će o svim novim događajima na vrijeme obavijestiti javnost”, poručuju iz Dinama, koji je tako postao treći klub HNL-a u kojem se pojavio koronavirus, nakon Varaždina i Lokomotive.

No, ni Lokomotivi ni Dinamu nastupi u kvalifikacijama za Ligu prvaka zasad nisu upitni.

Naime, prema pravilima Uefe, da bi igrao utakmicu, klub mora imati 13 zdravih igrača, od kojih jednog vratara. Odnedavno je takav protokol Uefe prihvatila i Zdravstvena komisija HNS-a.

Nadamo se samo da se broj zaraženih prvoligaških igrača neće dramatično povećavati jer bi time mogao doći u pitanje i nastavak HNL-a.

Brige koje trenutačno ima Dinamo zanemarive su prema Hajdukovima. Naime, klub s Poljuda trenutačno ne zna ima li uopće trenera. Igor Tudor jučer je vodio trening bijelih, no da je po njemu, već bi bio u Torinu na dogovoru s Juventusom. Podsjetimo, novi trener Juventusa Andrea Pirlo želi Tudora za pomoćnika, trener bijelih želi taj posao, ali Hajduk je sve zaustavio i traži od Juventusa odštetu.

Talijani tvrde da Hajduk za Tudora traži čak milijun eura. A Juventus toliki iznos, da bi doveo jednog od pomoćnika, ne želi platiti.

Zasad su svi, i Tudor i Hajduk i Juventus, u pat-poziciji. Netko će morati popustiti, jer na silu zadržavati Tudora na Poljudu nema smisla.

U jednu ruku, Tudora treba shvatiti, ne dobiva se svaki dan prilika trenirati megazvijezde poput Cristiana Ronalda, ali Hajduk ima apsolutno pravo zadržati trenera, pogotovo kada rješenje za novog trenera na Poljudu nema.

Kandidati i Sablić, Prelec...

No, ako Tudor uskoro ode, barem privremeno zamijenit će ga njegov pomoćnik Hari Vukas. Vukas je jednom, nakon odlaska Vučevića, već uskočio na klupu bijelih te nanizao devet pobjeda zaredom. Možda će i sada tako pruže li mu u Hajduku priliku.

Kao kandidat spominje se i Goran Sablić, bivši stoper Hajduka, koji ima iskustvo samostalnog vođenja momčadi, bio je trener Splita, Širokog u BiH i Sheriffa u Moldaviji.

Ljudima s Poljuda zanimljiv je i Tomislav Stipić, hajdukovac koji odlično radi na klupi Slavena Belupa. Jedan od kandidata je i Ivan Prelec, najmlađi trener HNL-a koji je sada na klupi Istre 1961. Naravno, pitanje je kako bi se oni snašli na Poljudu jer da biste bili uspješni u Hajduku nije dovoljno da budete samo dobar trener.

Ključne riječi

Komentara 4

PE
Perspektivan
10:04 21.08.2020.

Kad ce vise shvatit u klubicu da moraju ulozit u dobrog trenera ako misle napravit nesto! Moguce je i da su shvatili ali onda mafija u klubu ne bi mogla radit sta radi!

DU
Deleted user
10:29 21.08.2020.

Zato mu i nisu dali otkaz jer bi mu u tom slucaju morali dati 22 place.. a nemaju na racunu ni za 5 placa... Neka se Tudor odrekne 3xmjesecne place iz Juventusa i na taj nacin ode cista obraza, aa nadoknadit ce to vecom acom u ostalim mjesecima, a i bolje mu je biti u sje i pirla, jer nece ga novinari propitivati, nosi markete, crtaj linine na treningu i sjedi na klupi za vrijeme utakmice i predlazi zamjene, realno to mu je doseg

ST
sttipe
21:45 20.08.2020.

A šta bi tribali?? Imaju 150 igrača, mogu plaćat 3, da igraju u Hajduku 2-3 godine. Eto milijun eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije