Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SPLIĆANA

'Hajduk je veći klub od Dinama! Znamo kako su modri osvajali naslove u HNL-u...'

Torcida
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
21.04.2018.
u 10:15

– Imate li bolju publiku od nas? Nemate! Jeste li ikada imali boljih trenera od Tomislava Ivića ili Biće Mladinića? Jeste li imali boljeg igrača od Bajde Vukasa? A boljeg golmana od Vladimira Beare?

U kafiću na splitskoj rivi za stolom skupina 60-godišnjaka, tema Hajduk. Predstavljam se i kažem da sam iz Zagreba. Malo me mrko pogledaju, ali čim kažem da simpatiziram Hajduk i njihovu privrženost klubu i borbu za pravdu, pozovu me da sjednem s njima.

– Uzet ćemo vam titulu ove sezone – spremno me dočeka prvi još dok nisam uspio ni sjesti.

– Ne nama, nego Rijeci, oni su prvaci. Pa bio bi i red, velik ste klub, a dugo ste bez titule – odgovorim mu.

– Sinko, ne veliki, nego najveći. Na ovim prostorima, ali i puno šire – kaže mi Jere, najglasniji za stolom.

Pitam ih zbog čega je Hajduk veći klub od Dinama?

– Imate li bolju publiku od nas? Nemate! Jeste li ikada imali boljih trenera od Tomislava Ivića ili Biće Mladinića? Jeste li imali boljeg igrača od Bajde Vukasa? A boljeg golmana od Vladimira Beare?

Slegnem ramenima i kimnem da su u pravu. Možda sam i imao nekih elemenata za borbu, Kup velesajamskih gradova naprimjer, ili trenerskog velikana Branka Zebeca koji je kasnije osvajao titule i s Bayernom, no pobjedu protiv petorice zagriženih hajdukovaca ionako ne bih izvojevao.

– Imamo puno više titula iz doba Jugoslavije, jedino što Dinamo ima je više titula u HNL-u, ali znate kako ste većinu osvojili – nabrajali su dalje dečki.

Je li vam važniji Hajduk ili žena, prekidam ih...

– Ženija sam se dvaput, ima san milijun žena u životu. A klub imam samo jedan otkad sam se rodio i tako će ostat zauvik. Eto, pa ti zaključi tko je važniji, žena ili Hajduk. A otkrili su mi i da je Hajduk 1944. bio sudionik najposjećenijeg sportskog događaja u Drugom svjetskom, kada je utakmicu splitske momčadi protiv britanskih vojnika u Bariju gledalo više od 50.000 ljudi! 

Ključne riječi

Komentara 54

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
10:33 21.04.2018.

13 godina kompleksa traje i dalje. Nema tite nema ni trofeja

DU
Deleted user
10:33 21.04.2018.

Novinaru za info, sjor Ivic je sjedio i ma dinamovoj klupi...

DU
Deleted user
10:26 21.04.2018.

Normalno da je sjeo sa skupinom 60-godišnjaka, jer jedino se oni sjećaju kada je hajduk zadnji puta bio prvak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije