Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE POKAZUJU

Hajduk je najgledaniji klub u regiji, Dinamo tek deseti: Evo gdje su Zvezda i Željezničar

Atmosfera na Poljudu tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka
Milan Sabic/PIXSELL
27.12.2021.
u 21:02

"Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige. Jedan od rijetkih igrača hrvatskog prvenstva koji je pozvan u reprezentaciju. Sada je proglašen najboljim igračem prvenstva, a birali su ga kapetani ostalih ekipa u HNL-u."

Facebook stranica Zona Dinamo objavila je tablicu o ovosezonskoj gledanosti klubova s prostora bivše Jugoslavije. Prema toj tablici, Hajduk je najgledaniji s prosječnom gledanosti od 9867 gledatelja na Poljudu, druga je beogradska Crvena zvezda, koju na Marakani prosječno gleda 6249 navijača. Treći je sarajevski Željezničar s 3624 navijača na domaćem terenu.

Hrvatski prvak Dinamo nalazi se na desetom mjestu s 2287 navijača na Maksimiru. 

Koliko navijačima Hajduka znači njihov klub pokazali su i redovi za utakmicu s Osijekom, ali i mnoge druge. Upravo nakon tog susreta trener Hajduka Valdas Dambrauskas je rekao:

- Trebali smo navijačima dati pobjedu za ovu predivnu atmosferu. To je nešto posebno. Nismo ovo očekivali. Velika im hvala.

No, osim hrvatskim, hvalio je navijače Hajduka i litvanskim medijima:

'- Bilo je utakmica u Malmöu, u Astani, ali tamo je broj gledatelja na tribinama bio manji. Druga bitna stvar je da nitko od te 34 tisuće nije bio protiv tebe, nego te je podržavao. Svaka takva utakmica je velika prilika koju moramo iskoristiti. Želim to usaditi u svoj tim. Marko Livaja je igrač koji jedini može odlučiti o tijeku utakmice i napraviti željenu razliku. Ostale članove tima čini boljim. Odluke, akcije, kod njega je sve na najvišoj razini. Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u utakmici možete dati loptu i samo gledati što radi s njom. Ima sve. Mentalitet, psihičku ravnotežu, zna zabiti, dodaje, vidi kvadrat, napravi tri, četiri koraka naprijed. Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige. Jedan od rijetkih igrača hrvatskog prvenstva koji je pozvan u reprezentaciju. Sada je proglašen najboljim igračem prvenstva, a birali su ga kapetani ostalih ekipa u HNL-u.

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
21:30 27.12.2021.

J. Vas "region"

PP
pp
23:02 27.12.2021.

Kvragu i vi i "region". Kakvu gledanost ima Mađarska, Slovačka i Austrija?

DU
Deleted user
21:31 27.12.2021.

regija..kaj je to? nekaj za pojesti, popiti?.al nemože ta takozvana r.......a iz glava studenata fpz-i, očito oni nisu u životu primirisali i bili dalje Bregane....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije