Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽE STATISTIKA

Hajduk je drugi klub na svijetu po broju dosuđenih penala. Ispred njega je samo momčad iz Kostarike

Susret 20. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Rijeke
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
20.04.2023.
u 13:55

Visoko na drugom mjestu nalazi se Hajduk. Splitskom su klubu u tom razdoblju dosuđena 43 penala, a vodećem CS Heredianu, klubu iz Kostarike, je sviran jedan jedanaesterac više.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) analizirao je podatke iz 75 najvećih liga na svijetu kojim je klubovima dosuđeno najviše jedanaesteraca. U obzir je uzeto vremensko razdoblje od siječnja 2020. do travnja 2023.

Visoko na drugom mjestu nalazi se Hajduk. Splitskom su klubu u tom razdoblju dosuđena 43 penala, a vodećem CS Heredianu, klubu iz Kostarike, je sviran jedan jedanaesterac više. Egipatski Zamalek s Hajdukom dijeli drugo mjesto, dok su na četvrtom Fenerbahče i Porto s po 41 penalom.

Što se tiče učestalosti jedanaesteraca na vrhu je egipatska Premierliga u kojoj se penal svira prosječno svake 172 minute. U HNL-u suci jedanaesterce sviraju svakih 248 minuta.

Na svjetskoj razini se 77,1 posto jedanaesteraca pretvori u pogodak. Najviše je to u francuskoj i katarskoj ligi (82,2 posto).

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
14:24 20.04.2023.

Ali su sigurno prvi po broju dosudjenih a nepostojecih penala

DU
Deleted user
14:22 20.04.2023.

Ni ovdje ne mogu biti prvi, a da in se sudi malo vise penala, kako bi izbili na prvo mjesto

DM
drazen.muhvic
14:19 20.04.2023.

Kako se preziva predsjednik Nogometnog saveza Kostarike? Kustić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije