Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči libereca

Izvan HNL-a sija sunce, a kod 'Fleka' sanja se Europska liga

Jefferson
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
17.08.2015.
u 15:55

Burić je do sada pokazao da ima čvrst trenerski stav, a tako mu i momčad djeluje na terenu

I dalje stoji ona o Hajdukovoj nemoći protiv Rijeke otkako je stigao Matjaž Kek. Dvanaest utakmica slovenski strateg ima protiv Splićana, nijednom nije poražen, nema veze igralo se na Poljudu, u Dugopolju, na Kantridi ili Rujevici...

Nema veze umor

Pred njega je postavljena primjedba kako Hajduk za pedesetak minuta s igračem više nije bio napadački orijentiran. Burić je pokazao čvrst gard, održao je predavanju o umoru njegove momčadi, ali to mu baš ne stoji. Ta priča o umoru više je obrambeni stav, on je imao ideju da ne krene u juriš na Rijeku, jer je svjestan defekta svoje momčadi. Ovaj Hajduk teško igra kada se mora nametnuti kvalitetnijem protivniku. To se jako dobro vidjelo u dosadašnjem dijelu sezonu. Naime, na Rujevici u momčadi je Burić imao Kiša (383 minute ove sezone), Sušića (376 minuta), Balića (695 minuta), Juranovića (290 minuta), Velazqueza (64 minute), a s klupe su ušli Maglica (338 minuta), Roguljić (605 minuta) i Billy (227 minuta). Umorni mogu biti Milović, Nižić, Jefferson, Vlašić i Caktaš, koji su u vrhu po minutaži. Ali, baš Milović, koji je pauzirao tek jednu utakmicu, i to zbog žutih kartona, bio je najbolji u dvoboju protiv Rijeke.

Burić je do sada pokazao da ima čvrsti trenerski stav, tako mu i momčad djeluje na terenu. Ali, ima tu i neiskustva, tako se za onaj poraz protiv Istre kada je eksperimentirao s momčadi ispričao, a onda kazao kako bi sve isto napravio. Zbog čega se onda ispričavao?! Hajduk je "burićevski" organiziran, napravio je trener-debitant dobar posao s momčadi za koju su mnogi smatrali da će biti topovska hrana. Odnosno, to tek treba dokazati, u Hrvatskoj ligi Hajduk nije dobar, jedna pobjeda u šest utakmica je slab učinak, rijetko kada su bijeli imali negativnu gol razliku.

Sada se Hajdukova vojska seli u Češku, bit će to ludi dani Hajduka u Pragu, pivnica "kod Fleka" u kojoj je klub osnovan 1911. godine bit će pretijesna. A onda u četvrtak svi put Libereca, stotinjak kilometara udaljenog grada od Praga. Slovan je momčad, koju Hajduk može proći, to je nedvojbeno, ali svi u Poljudu svjesni su teške zadaće.

Milić protiv Čeha

Burić će na raspolaganju za dvoboje sa Česima imati tri figure više, ulazi Hrvoje Milić na lijevog beka, oporavljeni su Franck Ohandza i Elvir Maloku... Sva trojica momčadi mogu dati sasvim drugačiju dimenziju, Ohandza (odigrao tek 432 minute) je s tri gola i četiri asistencije najučinkovitiji igrač sezone, Milića se čeka kao spasitelja, a Maloku je "fighter" i znalac kojeg Burić zbog trke u oba smjera obožava. Ostaje problem zadnje linije u Liberecu neće biti Nižića, nema ni desnog beka, jer je Tudor ozlijeđen. Imat će Burić noćne more kako sastaviti zadnju liniju, ali to mu nitko neće uzeti kao olakotnu okolnost. Pred Hajdukom su dvije utakmice vrijedne garantiranih pet milijuna eura...

>>Hajduk i Rijeka remizirali bez golova, obje momčadi završile s 10 igrača

Komentara 2

MA
mak128
17:49 17.08.2015.

hajduk je šaka jada....

BR
braveheart11
21:46 17.08.2015.

zalosno.... naprosto zalosno da ljudi poput ovog novinara i slicnih u Hrvatskoj pisu o nogometu a mozda nikad nisu nogom dotakli loptu a da ne pricamo da nisu upoznati sa radom trenera. Gurnemo sve one price oko Mamica i nacina upravljanja Hajduka u stranu,te kada istinski gurnemo ruku ispod povrsine mozemo sa sigurnoscu reci da ovaj trener sa ovim kadrom radi odlican posao mada nije u potpunosti realan. Da bi jedan nogometni klub imao sigurnost,mora imati podrsku financijsku te logisticku. Sta to znaci za momcad i trenera? za momcad znaci da mogu racunati na placu i da nemora razmisljati o svojoj trenutnoj egzistenciji. Isto tako tu su i uvijeti u kojima se radi. Za trenera je jako bitno da ima smirenu situaciju oko financija te ponekad i otvorene ruke kod biranja igraca. U to se mozemo uvjeriti od velikih trenera kako sami ponekad inzistiraju na dovodjenju nekih igraca. Isto tako,dobr financije nide i veliki roster igraca tj. dugacku klupu. Ta dugacka klupa vam moze jamciti da u odredjenim trenucima mozete odmoriti kljucnog igraca a da zbog toga igra previse ne pati a i rezultat. Nazalost Buric je duboko u sebi svjestan da ima limitiranu ekipu sa dva do tri jako dobra potencijala koji mogu stasati u velike igrace ali tesko da ce oni to napraviti u Hajduku. Isto tako, starost i iskustvo zamjnju onom zeljom mladog igraca za dokazivanjem. Ono sto on nema je sirina klupe. Tu najvise pati a zelja mu je da dobro igra na tri fronta. To ce biti jako tesko. Mislim da svi mi previse citamo ciljane clanke i po njima stvaramo vlastita misljenja,umjesto da zagrabimo malo ispod povrsine i uvjerimo se u neciji uspijeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije