Naslovnica Sport Automoto

Habulin piše povijest, na vrh u prvoj utrci!

U prvenstvu Formule Renault vozi se 12 utrka na stazama poput Monze, Imole, Red Bull Ringa.
25. ožujka 2012. u 17:05 1 komentara 6 prikaza
Kristijan Habulin
Foto: Kreator Racing

Kristijan Habulin (24) jedini je Hrvat koji je uspio sjesti u bolid formule ove sezone. Nakon pompoznih, ali i neispunjenih najava, da će voziti Evelin Frank (Formula Renault) ili Saša Radola (čak Formula 2), u bolid se sjeo netko sasvim drugi, skromni dečko iz Vrapča. U nedjelju je debitirao u natjecanju Formule Renault Italia. I briljirao.

– Uh! Krenuo sam 11., no već do prvog zavoja pretekao sam trojicu. Na kraju sam završio peti. Kako se isti dan voze dvije utrke, u drugoj sam odmah preuzeo vodstvo i vodio trećinu utrke! I to u svom debiju. Na kraju sam završio šesti. Mogao sam i bolje, ali odlučio sam odigrati na sigurnu kartu, nisam riskirao – kazao je Habulin, nada hrvatske momčadi Kreator Racinga.

– Kristijan se snašao odlično, fasciniran sam njegovom mirnoćom za vrijeme utrke. Najbolji mogući početak natjecanja za Kreator Racing team – veli direktor momčadi Davorin Štetner.

U prvenstvu Formule Renault vozi se 12 utrka na stazama poput Monze, Imole, Red Bull Ringa. Neke od poznatih faca koji su osvajali prvenstvo su današnji vozači formule 1 Felipe Massa, Pastor Maldonado i Kamui Kobayashi.

Na istoj stazi se natjecao i sin Nike Pulića, Ivan (19). On je vozio Clio kup.

– Torpedirali su ga već na prvom zavoju, okrenuo se, pa smo popravljali auto... Kasnije je vozio dobro, ali ne zaboravite, to mu je prva utrka u životu, uči – veli tata Pulić.

Hrvati ozbiljno voze. To je lijepo čuti.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • s☺ran:

    Pitam se samo hoće li ikada koji Hrvat sjest u bolid F1. Treba djelovati a ne samo pričati bajke. A i ova staza kud baš u ono blato a imamo odavno poznatiji grobnik i sve je tu blizu u krugu, ... prikaži još!, turizam, kamenjar idr... Luzeri