Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački mediji tvrde

Gvardiol u srijedu potpisuje s Cityjem? Otkrivena konačna cijena rekordnog transfera

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group D - Croatia v Wales
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/3
01.08.2023.
u 18:38

Zaključivanjem ovog posla Gvardiol bi postao najskuplji branič na svijetu. Trenutno tu poziciju drži Harry Maguire kojeg je Manchester United još 2019. godine platio 87 milijuna eura

Njemački mediji najavljuju da će Joško Gvardiol ove srijede stići u Manchester i potpisati ugovor s Cityjem, aktualnim prvakom Europe u kojega je ovoga ljeta došao i njegov reprezentativni kolega Mateo Kovačić.

RB Leipzig je po pisanju Bilda pristao na odštetu u visini 90 milijuna eura, dakle 10 milijuna manje od početnog zahtjeva. U svakom slučaju, zaključivanjem ovog posla Gvardiol bi postao najskuplji branič na svijetu. Trenutno tu poziciju drži Harry Maguire kojeg je Manchester United još 2019. godine platio 87 milijuna eura. 

VEZANI ČLANCI:

Ovakav bi transfer bio idealan i za Dinamo koji je prilikom prodaje Gvardiola RB Leipzigu dogovorio da će im prilikom transfera u treći klub Nijemci isplatiti 20 posto profita od transfera. Obzirom da se Dinamo Gvardiola prodao za 18.8 milijuna eura, znači da će zaraditi 20 posto od 72.2 milijuna eura profita koje ostvaruje Leipzig.

VIDEO Leko: Izdominirali smo Rijeku, a fantastični Pukštas ima sve da bude kao Ivan Gudelj

Komentara 5

OK
okolokere
21:02 01.08.2023.

1. Tko je dogovorio aranžman između Leipziga i Dinama? 2. Je li Gvardiol dokazao da je internacionalna klasa? 3. Tko bi umjesto Zdravka Mamića umio i uspio Dinamu osigurati 20% od transfera iz Leipziga u neki drugi klub? Možda Krešimirr Antolić, Mirko Barišić, Vlatka Peras ili Mladen Vedriš? 4. Ako je klub prekinuo svaku suradnju s ”onim koji ga je upropaštavao” i ako ne želi imati ”bilo kakve veze” sa Zdravkom Mamićem kako to da mu njegov poslovni uspjeh s Gvardiolom ne smeta? 5. Ako je vodstvo kluba tako principjelno /do prije godinu dana svi su se kleli u Zdravka Mamića/ zašto de facto njegov novac ne proslijede Caritasu umjesto da se kite njegovim a ne svojim uspjehom?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:50 01.08.2023.

Znaci ukupno oko 35 mil EUR za Dinamo od prodaje jednog igrača. Toliko fk hajduk ne može dobiti da proda cijelu momčad plus stadion.

PO
pocrn
20:01 01.08.2023.

….taj transfer nitko u nogometnom svijetu ne pominjena, pak znajuci kriminalce modrih, mozda se misli da dinamo kupi gvardiola te uzme proviziju a onda modricevski zaborave kada se to dogodilo…. Hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije