Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan D u Premiershipu

Gvardiol i Kovačić sutra mogu ispisati povijest i napraviti nešto što još nitko nije

Premier League -  Fulham v Manchester City
Foto: David Klein/REUTERS
1/5
18.05.2024.
u 07:00

Manchester City u nedjelju igra protiv West Hama i trenutačno je prvi na tablici s dva boda više od topnika. Pobijede li momci Pepa Guardiole u ovom susretu i osvoje naslov, učinili bi City prvom momčadi koja bi osvojila četiri uzastopna naslova.

Od svih klubova liga petice jedino u engleskom prvenstvu još nemamo najboljeg. Premier liga svog će prvaka dobiti posljednjeg dana, u posljednjem kolu. Manchester City i Arsenal cijelu sezonu svest će u jedan dan u kojemu će se znati kome ide naslov. Ovosezonska utrka za prvaka Engleske trči se do posljednjeg kola i tako je tek 10. put u povijesti.

Manchester City u nedjelju igra protiv West Hama i trenutačno je prvi na tablici s dva boda više od topnika. Pobijede li momci Pepa Guardiole u ovom susretu i osvoje naslov, učinili bi City prvom momčadi koja bi osvojila četiri uzastopna naslova.

S obzirom na to da su građani ispali iz Lige prvaka, ovaj trofej došao bi im kao naručen, baš kao i Mateu Kovačiću i Jošku Gvardiolu, jedinim hrvatskim igračima u ovom klubu. No i Arsenal se ima čemu nadati. Ako City ne pobijedi West Ham, a topnici svladaju Everton na Emiratesu, naslov ide momcima Mikela Artete.

Bilo bi to spektakularno slavlje jer Arsenal je sada autsajder, a ni jedna momčad nije došla s drugog mjesta do naslova Premier lige posljednjeg dana.

Recimo još da prema Opti Arsenalove šanse za osvajanje Premier lige iznose samo 16 posto, dok City ostaje favorit s 84 posto.

 

Komentara 2

Avatar Ričard
Ričard
16:28 18.05.2024.

Kovačić je tu, slučajno, on nič ne piše.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
08:48 18.05.2024.

ali LP im je kao phoenix. i to ih boli vise nego ista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije