Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
H. dragovoljac

Gutači trenera iz Sigeta svaka četiri kola dovode novog

\'ZA SPORT......020307......sibenik ivan...pudar...sibenik.....sport snimio hrvoje jelavic\'
Hrvoje Jelavić/Pixsell
08.11.2010.
u 11:34

- Rečeno mi je da sam dobio sporazumni raskid ugovora, moram vidjeti o čemu je riječ - kratko je rekao Pudar

Ivan Pudar više nije trener Hrvatskog dragovoljca, odlučila je tako uprava kluba na jučerašnjem sastanku. Nakon Davora Mladine i Dražena Biškupa, Pudarov nasljednik bit će čak četvrti trener na klupi momčadi iz Sigeta u ovoj sezoni.

Trener je uvijek kriv

Čelnici Dragovoljca mijenjali su trenera svaka četiri kola, odnosno jednom mjesečno. Tom metodom nakon 14 odigranih kola nisu uspjeli ništa promijeniti. Momčad je i dalje na dnu prvenstvene ljestvice i bez pobjede. Pudaru je nesretan bio 13. poraz Dragovoljca ove sezone, a nanijeli su im ga Splićani (0:4).

Nakon utakmice predsjednik kluba Ivica Perković kazao je:

– To je katastrofa. Nije mi jasno zašto se igrači ne bore za sebe ako već ne žele za klub.

Ali krivac je opet pronađen u liku trenera, a nakon što je informacija o smjeni procurila, nije se javljao na telefon. Naravno, to je trend u Hrvatskoj otkako se igra Prva HNL, a i najlakše je smijeniti trenera. No, možda je problem u klupskoj politici. Prije svega, tanak je igrački kadar kojim su krenuli u Prvu ligu. Selekcija igrača je, čini se, jako loše odrađena. Osim prema broju smijenjenih trenera, ova momčad Hrvatskog dragovoljca mogla bi u povijesti Prve HNL ostati zapamćena kao jedna od najlimitiranijih. I možda bi bilo pametnije da su još ostali u Drugoj ligi, napravili stabilniju i kvalitetniju momčad kojom bi lakše ušli u elitni razred i tamo se dulje zadržali. Ovako, veliko je pitanje postoji li trener u Hrvatskoj koji može zaustaviti silaznu putanju.

Loša procjena

Ivan Pudar od prvog je treninga u Sigetu pričao o velikim problemima s kojima se susreo u momčadi. Jučer nije želio komentirati informaciju o smjeni. Samo je rekao:

– Moram se sastati s upravom kluba, nakon toga ćemo dalje razgovarati. Želim da sve bude korektno. Vi imate informaciju da sam smijenjen jednoglasnom odlukom uprave, a meni je rečeno da sam dobio sporazumni raskid ugovora. Moram vidjeti o čemu se radi.

Kakva god odluka bila donesena, dolazak u Hrvatski dragovoljac ipak bi mogla biti jedna od najlošijih Pudarovih procjena u trenerskoj karijeri.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
11:57 08.11.2010.

- Rečeno mi je da sam dobio sporazumni raskid ugovora, moram vidjeti o čemu je riječ i da li je ugovor bio samo na četiri kola ili na čak pet pa sam zakinut - kratko je rekao Pudar

Avatar flame
flame
12:09 08.11.2010.

A da probaju s novim igračima?

PU
pumbica
12:39 08.11.2010.

Nije Pudar kriv.Nego Igor Štimac.Jer je tražio ligu 16.On bi uveo i ligu 32.,a ne vidi da neki klubovi nemaju opče uvjeta za to.Dragovoljac poštujem,ali on nije spreman za prvu ligu.Osim njega ima tu još par klubova koja neće preživjeti do prolječa.Zato liga 10.Je naj realnija za naše potrebe.I nedaj bog da Štimac preuzme Markovićevo mjesto.Jer će uništiti Hrvatski nogomet,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije