Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESSICA TURSKE

Günok: Pobjedit ćemo Hrvatsku kao poklon stradalima! Kuntz: Laž je da ne zovem igrače jer poste zbog ramazana

Večernji list
27.03.2023.
u 16:01

'Sutra je drugačija situacija, mi smo na domaćem terenu i iza nas će biti 40 tisuća navijača. To nam daje snagu i vjeru u pobjedu, reprezentacija Hrvatske je jako dobra i težak protivnik, znaju da dominiraju. Sutra nam je velika prilika da pokažemo kako možemo igrati s velikim momčadima'

Izbornik idućeg protivnika Hrvatske, reprezentacije Turske, Stefan Kuntz održao je press konferenciju u dvorani stadiona Büyüksehir. Uz njega na pressici bio je i prvi vratar Bešiktaša te Turske Mert Günok, na hrvatski je prevodio Jusuf Emin, mladić rođen u Izmiru, porijeklom Crnogorac. Inače, vi stolci u dvorani su zeleni, u bojama Bursaspora, trećeligaša koji ima stadion od gotovo 44 tisuće mjesta. Na licu mjesta našao se i naš reporter Tomislav Dasović.

- Mi smo kao reprezentacija Turske došli ovdje u Bursu i potrudit ćemo se svim silama da pobjedimo. Pozivam sve ljude iz Burse da dođu u što većem broju te da do kraja utakmice navijaju za nas - rekao je Gunok koji je jedno vrijeme u karijeri proveo na vratima Bursaspora, današnjeg trećeligaša koji je 2010. godine bio prvak Superlige.

- Imamo poštovanja prema Hrvatskoj, pratili smo je na prijašnjim turnirima. Sutra navečer ćemo igrati zajedno s našim navijačima u Bursi te ćemo dati svoje od sebe kako bi dobili utakmici. Nažalost, poslije potresa mnogi ljudi su ostali bez domova i još uvijek imaju velikih problema. Mi ćemo se kao nogometaši boriti za pobjedu i to bi bio jedan poklon da usrećimo stanovnike koji su izgubili kuće i obiteljiu. Sutra navečer ćemo biti ujedinjeni s navijačima i nastojat ćemo slaviti - emotivno je zaključio turski golman.

Onda je na red stigao izbornik Stefan Kuntz koji je dobio pitanje kako misle poraziti vatrene kada su loše odigrali protiv Armenije u gostima.

- U pravu ste, nismo igrali dovoljno dobro s Armenijom, ali imali smo nekoliko razloga za to. Najveći razlog je bio što imamo lošu prošlost između Turaka i Armenaca. Promijenili smo taktiku u drugom poluvremenu i moram reći da smo odigrali puno bolje. Međutim, sutra je drugačija situacija, mi smo na domaćem terenu i iza nas će biti 40 tisuća navijača. To nam daje snagu i vjeru u pobjedu, reprezentacija Hrvatske je jako dobra i težak protivnik, znaju da dominiraju. Sutra nam je velika prilika da pokažemo kako možemo igrati s velikim momčadima - rekao je Nijemac.

- Sa Armenijom nije bila problema taktikta nego nije bilo dovoljno želje i borbe. Hrvati su jako zatjevan suparnik, ali taktika ovdje nije bitna. Vidjet ćemo još tko će kako odraditi zadnji treninga pa ću onda odlučiti kako ćemo igrati sutra navećer. Utakmica Hrvatska - Wales? Gledao sam, Hrvatska je dominirala cijelu utakmicu i na kraju je dobila pogodak. Nekad treba imati i sreće kako bi se pobjedilo. Nesretno su primili zgoditak, pogotovo kada se radi o golu nakon prekida, ali to nikako neće mijenjati naše planove u vezi sutrašnje utakmice.

- Ne zovem igrače u reprezentaciju jer poste zbog razamana? Ovakve spekulacije su totalna laž, a više puta sam čuo ova pitanja nakon Armenije, a sada i hrvatskih novinara. Krive su poruke na društvenim mrežama, ne znamo odakle dolaze te vijesti i na to ne mogu utjecati, ali bih volio znati tko je izvor - zaključio je jasnom porukom izbornik Kuntz.

 

Komentara 3

T2
Tomo_20
19:20 28.03.2023.

Dobit ce te poklon kad izgubi te;))))

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
16:11 27.03.2023.

Nist na silu,pamet u glavu i sretno. Nebih smjelo onda biti tesko ih dobit.

JF
Jure_Francetić
16:30 27.03.2023.

Tako je , nebih smjelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije