Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PORAZA

Guardiola: Nemam što predbaciti svojim igračima

Pep Guardiola
AFP
15.02.2010.
u 10:49

Madridski Atletico pred svojim je navijačima na Vicente Calderon stadionu svladao Barcelonu 2-1 i tako u 22. kolu nanio prvi ovosezonski prvenstveni poraz španjolskim nogometnim prvacima.

Domaćin je u 22. minuti utakmice nakon pogodaka Diega Forlana i Simaa Sabrose vodio 2-0. U 26. je Zlatan Ibrahimović pogodio konačan rezultat svojim dvanaestim prvenstvenim pogotkom, ali tek prvim u posljednjih dva i pol mjeseca.

- Čestitam Atleticu na velikoj utakmici. Bili su dobro organizirani i zaslužili su ovu pobjedu. Nemam što predbaciti svojoj momčadi. Sastav smo koji stvara mnogo prilika za pogodak, no u ovoj utakmici nismo bili na visokoj razini. Igrali smo dobro, ali ne onako kako znamo - tvrdi trener katalonske momčadi Josep Guardiola, s kojim se slaže i vratar momčadi Victor Valdes koji je upisao 247. nastup za Barcelonu i tako postao treći najdugovječniji vratar kluba.

Ispred aktualnog vratara još su samo legendarni Antoni Ramallets, koji je u razdoblju od 1947. do 1962. godine skupio 288 nastupa, te Andoni Zubizaretta, koji uz svoje ime ima upisan 301 nastup.

- Dobro smo igrali, a poglavito se to odnosi na igru u obrani. Na Calderonu je uvijek teško stići do pobjede. Poraz ne mijenja mnogo, i dalje smo vodeći na ljestvici, sada samo moramo nastaviti redati pobjede - kazuje Valdes.

Ipak, zadovoljniji od Guardiole i Valdesa u nedjelju je mogao biti trener domaćina Quique Flores koji je rekao:

- Ovo su trenuci naše radosti i moramo ih iskoristiti. Pobijediti Barcelonu iznimno je teško, a mi smo odigravši dobru utakmicu u tome uspjeli. Kolektivna igra jača obranu. Željeli smo stajati blizu Barceloninih nogometaša i ne dopustiti im da imaju prevelik posjed lopte nakon čega su jako opasni. Pošlo nam je to za rukom i sada treba uživati.

Barcelona izgubila 83 lopte protiv Atletica!    
Prvim prvenstvenim porazom sezone Barcelona je stala na seriji od 21 uvodne utakmice Primere bez izgubljene utakmice...

Time je rekord madridskog Reala iz sezone 1996/1997 ostao netaknut. Madriđani su tada u prvenstvo krenuli s 24 utakmice bez poraza dok prvi put napokon nisu izgubili kod Rayo Vallecana u 25. kolu 1-0.

Madridsku je momčad tada trenerski predvodio Fabio Capello, a igrali su Roberto Carlos, Raul, Šuker, Mijatović, Redondo...

Nakon toga Real je osvojio naslov ispred Barcelone koju je predvodio Ronaldo, no Madriđani su do kraja prvenstva izgubili još tri utakmice. Barcelona ove sezone može barem popraviti taj rekord.

Španjolski mediji bave se analizama uzroka koji su doveli do prvog Barçina poraza. Marca je zaključila da su razlog tome čak 83 izgubljene lopte katalonskih nogometaša. Njihov je to ovosezonski rekord.

Vrijedi dometnuti da bi razlog mogao ležati i u izostanku dvojice najboljih Guardiolinih zadnjih veznih nogometaša, Yaye Tourea i Seidoua Keite, koji je zbog ozljede morao napustiti igru već u sedmoj minuti, te se na njegovu poziciju s mjesta lijevog polušpica morao povući Iniesta. Vezni red s Iniestom, Busquetsom i Xavijem nije imao dovoljno snage, mišića i centimetara u duelima s Atleticovim veznjacima.

Fizička podređenost lepršavoga veznog Barçina reda dugo je bila rak-rana ove momčadi, sve dok Guardiola nije doveo Keitu i u standardnog prvotimca promovirao Tourea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije