Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski stručnjaci rekli

Guardiola je najbolji svjetski trener

pep Guardiola
AFP
28.03.2010.
u 14:35

Francuski dnevnik Le Journal du Dimanche okupio je cijenjeni nogometni trenerski žiri koji je, pak, glasovao za trenutačno najboljeg trenera na svijetu.

Makar su i sami mogli biti izabrani za tu laskavu titulu, žirij sastavljen od Vicentea del Bosquea (izbornik Španjolske), Arsenea Wengera (Arsenal), Marcella Lippija (izbornik Italije), Ottmara Hitzfelda (izbornik Švicarske) i Didiera Deschampsa (Marseille) je odlučio prikloniti se 39-godišnjem Josepu Guardiolu, Španjolcu na klupi Barcelone, koja je tijekom prošle sezone osvojila rekordnih šest naslova u šest različitih natjecanja.

Dobro stoje i ove sezone jer dijele prvo mjesto Primere s Realom, a dospjeli su i do četvrtfinala Lige prvaka gdje će se suprostaviti londonskom Arsenalu.

- Uvijek ću podržati trenera čija momčad igra dobro. On je predvodnik svega, a Barcelona na travnjacima već duže vrijeme izgleda sjajno - rekao je Vicente del Bosque, dok je njemački strateg Hitzfeld dodao:

- Glasam za Guardiolu jer njegova Barcelona igra uvjerljivo najljepši nogomet na svijetu. Dakako da za to zasluge ima i trener.

Inače, nedjeljni Daily Star je očigledno krenuo s najavama prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Arsenala i Barcelone. Doznali su iz "povjerljivih izvora" da Arsenal želi Guardiolu za nasljednika Arsenea Wengera, koji bi mogao otići nakon što mu 2011. godine istekne aktualni ugovor s klubom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije