Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI - PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Grdović u zadnjoj sekundi za tri boda

21.12.2008.
u 16:29

U dramatičnoj završnici derbija devetoga kola Večernji - prve malonogometne lige momčad Nacionala u posljednjoj sekundi susreta postigla je pogodak za 4:3 pobjedu protiv Potpićana 98 u Labinu.

Pogotku je prethodila nevjerojatna završnica. Minutu prije kraja Radusin je postigao izjednačujući pogodak za domaćina (3:3), ali i napravio neoprostvivu pogrešku. Slaveći gol skinuo je dres i dobio crveni karton, te u posljednjih šezdesetak sekundi svoju momčad ostavio s igračem manje.

Gosti su to iskoristili na najbolji mogući način, a nova tri boda Zagrepčanima donio je Robert Grdović. Tom pobjedom Nacional je povećao i vodstvo na ljestvici, pa je sad razlika pred drugoplasiranim Labinjanima šest bodova.

Prvi pogodak momčad Nacionala postigla je već u trećoj minuti. Grdović je asistirao Tihomiru Novaku koji je loptu poslao u mrežu vratara Funčića. Tri minute kasnije Lalić je izjednačio rezultat, no ubrzo obrana Potpićana griješi i daje šansu protivničkom sastavu na neizravan slobodan udarac sa šest metara. Odličnom kombinacijom Capar i Erinilson ponovo dovode goste u vodstvo.

U nastavku derbija domaćini su nekoliko puta pokušali zabiti gol, no vratar Švigir obranio je udarce braće Drndić i Radusina.

Radusin nam pomogao
Na početku drugog poluvremena Potpićan je imao priliku za izjednačenje, ali je Patrik Drndić pogodio vratnicu. Potpićanci i dalje nastavljaju s prijetnjama, no lopte umjesto u mreži završavaju u rukama Nacionalova vratara.

U 35. minuti Funčić brani udarac Koraba Morine, ali je na odbijenu loptu natrčao Grdović postigavši svoj prvi pogodak na utakmici, za 1:3. Samo minutu kasnije Kevin Drndić smanjuje na 2:3, a u 39. minuti Radusin dovodi svoju momčad do izjednačenja. U dvorani je zavladalo oduševljenje. Publika je gromoglasno skandirala. I baš kad se činilo da je priči kraj, Grdović je novim pogotkom utišao tribine postavivši konačnih 4:3.

– Znali smo što nas čeka dolaskom u Labin. Potpićan dosad još nije pobijeđen na domaćem terenu, pa smo u Istru doputovali s namjerom da ne izgubimo. Mislim da je za našu pobjedu zaslužan i Radusin. Da je protivnička momčad bila kompletna utakmica bi vjerojatno završila bez pobjednika - rekao je trener Nacionala Marinko Mavrović istaknuvši kako publiku poput one u Labinu još nije vidio.

Uvertira za finale
- Pokazali smo da se mali klub iz maloga mjesta može nositi s kudikamo jačim protivnikom. Bili smo bolji punih 35 minuta. Nevjerojatno je to što se dogodilo u zadnjoj sekundi utakmice. Ipak, zadovoljan sam svime što je moja momčad pokazala - rekao je nakon poraza trener Potpićana Zoran Peruško i dodao:

- Dopustili smo Nacionalu da vodi igru na središtu terena. No, pružili smo dostojan otpor i žao mi je što smo razočarali divnu publiku, ali to je samo uvertira za finale.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije