Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdukov neobični protivnik

Grčko-ruski bogataš i Putinov prijatelj: Vlasnik PAOK-a zbog odluke suca na teren ušao s pištoljem

Ivan Savvidis
Foto: Twitter screenshot
1/4
04.08.2023.
u 09:21

Odluka suca da poništi gol PAOK-a u 90. minuti naišla je na žestoke prosvjede igrača i osoblja, a Ivan Savvidis je, u pratnji tjelohranitelja i predsjednika kluba, utrčao na teren za pištoljem za pasom "Gotov si", vikao je sucu koji je ipak promijenio odluku pa s igračima AEK-a, u pratnji policije, pobjegao s terena

Grčka je prije pet godina na tri tjedna prekinula nogometno prvenstvo nakon incidenta koji je izbio na utakmici PAOK-a i AEK-a. Vlasnik Hajdukova protivnika u 3. pretkolu Konferencijske lige, Ivan Savvidis (64) je zbog neslaganja sa sudačkim odlukama (poništio gol PAOK-a u 90. minuti) na teren ušetao s pištoljem.

"Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Natjecanje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uvjetima i pravilima", obrazložio je tada zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis. Državno tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv Savvidisa.

GALERIJA Hajduk slavio protiv Rijeke u Jadranskom derbiju pred više od 30 tisuća ljudi

Ivan Savvidis
1/8

Odluka suca naišla je na žestoke prosvjede igrača i osoblja, a Savvidis je utrčao na teren za pištoljem za pasom, u pratnji tjelohranitelja i predsjednika kluba, bivšeg slovačkog suca Luboša Michela. "Gotov si", vikao je dvojac sucu koji prekinuo utakmicu zbog prijetnji. Igrači AEK-a pobjegli su u svlačionicu, no sudac je promijenio odluku i priznao gol.

"Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč", stajalo je u izvješću suca koji je uz policijsku pratnju napustio stadion. Savvidis se ispričao nakon incidenta. izrazio žaljenje i pokušao opravdati svoj postupak.

VEZANI ČLANCI:

"Nisam imao nikakvo pravo tako utrčati na travnjak. Moja jedina želja bila je zaštiti desetke tisuća navijača PAOK-a od provokacija, nereda i žrtvi. Molim vas vjerujte kako nisam imao nikakvu namjeru sudjelovati u tučnjavi s našim protivnicima ili sucima. Isto tako je bilo očito da nikome nisam prijetio", napisao je na web stranicama kluba.

GRE, EPO Cup, AEK Athen vs PAOK Saloniki 12.05.2018, Olympic Stadium, Athen, GRE, EPO Cup, AEK Athen vs PAOK Saloniki, Finale, im Bild PAOK with face masks // PAOK with face masks during the EPO Cup final match between AEK Athen and PAOK Saloniki Olympic Stadium in Athen, Greece on 2018/05/12. EXPA Pictures © 2018, PhotoCredit: EXPA/ Focus Images/ Yannis Halasr"nr"n*****ATTENTION - for AUT, GER, FRA, ITA, SUI, POL, CRO, SLO only***** EXPA/ Focus Images/ Yannis Halas
Foto: EXPA/EXPA

Rođen u Gruziji 1959. godine, Savvidis se sa svojih 1,7 milijardi dolara nalazi na 56. mjestu najbogatijih rusa, a rat u Ukrajini koštao ga je 300 milijuna dolara. Vlasnik je velike duhanske tvrtke "Donskoj Tabak", bio je član ruskog parlamenta, a često se pominje i njegova bliska veza s Vladimirom Putinom.

VEZANI ČLANCI:

Zaslužan je za pretvaranje tvrtke "CJSC Donskoj Tabak", čiji je direktor postao 1992. godine, u najvećeg ruskog proizvođača duhanskih proizvoda. U nogometu je od 2002. kada je postao predsjednik nogometnog kluba Rostov. PAOK je kupio 2012. godine za 11 milijuna eura. Klub je u to vrijeme bio u bankrotu, a Savvidis je riješio dugove.

Poprilično je ukopan u tlo, zrak pa i vodu Soluna. Osim velikog nogometnog kluba u njegovom su vlasništvu i lokalna televizija, tri dnevna lista, mnogobrojna velika skladišta, tvornica duhana, tvornica mineralne vode. Osim toga vlasnik je luksuznog hotela "Macedonia Palace" te više turističkih naselja.

VIDEO Dinamo pobijedio Astanu i uvjerljivo prošao u 3. pretkolo Lige prvaka (0:2)

Komentara 1

DM
drago.miota
10:34 04.08.2023.

nije tk Hajduku ništa novo samo fala pištolji takve i slične pritiske i oni rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije