Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFA ODLUČILA

Grčki navijači ne smiju u Zagreb. Evo što bi se moglo dogoditi ako Dinamo izbori finale Konferencijske lige

Teškim porazom u Solunu Hajduk se oprostio od Europe, PAOK slavio 3:0
VASILIS VERVERIDES/MOTION TEAM
29.02.2024.
u 14:15

Bilo je i očekivano da će iz krovne europske nogometne federacije povući ručnu kočnicu prije nego li bi eventualno bilo prekasno

Službena odluka je pala. Navijači grčkog PAOK-a ne smiju doći u Zagreb na utakmicu svoga kluba protiv Dinama sljedećeg četvrtka, 7. ožujka. Logično, s obzirom na "povijest bolesti" koja i dalje tinja na relaciji Zagreb - Grčka. Još su svježe uspomene na boravak Dinamovih navijača u grčkim zatvorima nakon nemilih događaja u Ateni ljetos.

Iz krovne europske nogometne federacije su odlučili da je bolje spriječiti nego liječiti. Što se Dinamovih navijača tiče, oni i tako, po već važećoj zabrani UEFA-e ne smiju na europska gostovanja do kraja sezone, tako da će obje utakmice Dinama i PAOK-a proći bez gostujućih navijača.

Što će biti ako Dinamo izbori finale Konferencijske lige? Vjerovali ili ne, i ono se igra u Ateni, i to baš na stadionu Agia Sophia, na kojem su igrali AEK i Dinamo svoju kvalifikacijsku utakmicu za Ligu prvaka. To finale se, uostalom kao i svaka druga europska finala, ne smatra gostovanjem, već utakmicom na neutralnom terenu.

UEFA za finala ima podjednak broj ulaznica za navijače jedne i druge momčadi, a ako bi plavi izborili finale u Ateni, tek bi se trebalo odlučiti mogu li navijači Dinama doći na tu utakmicu. Nije nemoguće da se, u slučaju Dinamovog prolaska u finale utakmica premjesti na neku drugu lokaciju.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
20:18 29.02.2024.

Sviju i pohapsit i u lepoglavu, oko za oko zub za zub

Avatar barba_arba
barba_arba
14:50 29.02.2024.

Ka da bi se Grkljani usudili doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije