Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TORONTO

Grčka senzacija u finalu: Za prvi naslov protiv Nadala

Stefanos Tsitsipas
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
12.08.2018.
u 10:29

Amerikanka Sloane Stephens igrat će u finalu teniskog WTA turnira u Montrealu protiv prve tenisačice svijeta Rumunjke Simone Halep.

Grčka senzacija Stefanos Tsitsipas i prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal finalisti su teniskog ATP turnira iz Masters serije u Torontu.

Dvadesetgodišnji grčki tenisač je u polufinalu svladao šestog tenisača svijeta Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:7 (4), 6:4, 7:6 (7) nakon nešto manje od tri sata igre. Nadal, tri puta pobjednik u Torontu (2005., 2008. i 2013.) za svoje četvrto uzastopno finale svladao je sa 7:6(3), 6:4 22-godišnjeg Rusa Karena Kačanova.

- Igrati finale turnira iz serije Masters 1000 na svoj rođendan je najbolja stvar koja se može nekome dogoditi - presretan je bio Tsitsipas koji je u Torontu na putu do finala svladao Dominica Thiema, Novaka Đokovića i Alexandera Zvereva.

Stefanos Tsitsipas
1/14

Tsitsipas i Nadal su do sada igrali samo jednom u Barceloni, a Španjolac je bio bolji sa 6:2, 6:1.

Stephens u finalu protiv Halep

Amerikanka Sloane Stephens igrat će u finalu teniskog WTA turnira u Montrealu protiv prve tenisačice svijeta Rumunjke Simone Halep

Treća nositeljica Stephens je u polufinalu lako sa 6:3, 6:3 pobijedila Ukrajinku Jelenu Svitolinu. Halep je u prvom polufinalnom susretu sa 6:4, 6:1 bila bolja od Australke Ashleigh Barty. 

Stephens, pobjednica US Opena iz 2017., pokušat će doći do svog prvog naslova u Kanadi protiv Halep koja ga je osvojila 2016. 

Ovo će biti njihov deveti međusobni ogled, a u dosadašnjih osam Rumunjka je upisala šest pobjeda, zadnju u lipnju u finalu Roland Garrosa.

Komentara 3

Avatar Oneill
Oneill
14:59 12.08.2018.

Igra Tenis bolji i od kog.

PE
peugeot
16:19 12.08.2018.

"Mali" Grk, Tzitzipas, koji slavi danas rodjendan (20 godina) je super tenisko iznanedjenje.! Majka mu je Ruskinja (bivsa teniserka) a trener mu je otac (Grk). "Lova", dakle, ostaje u kuci. Bravo "mali" za tvoj tenis!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:12 12.08.2018.

CICIPAS - ha harara harara ha harara ha harara kako li sam se sada nasmijao. Čekajte, idem pokazati ovo svom susjedu Ivanu pa da se i on smije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije