Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK - VARTEKS 2:0 Dražen Gović izveo sjajnu predstavu na Šubićevcu

Gović krojačima ‘skrojio’ poraz

23.11.2008.
u 17:56

Tisuću i pol ljudi koji su došli gledati Šibenik i Varteks cupkalo je u mjestu pokušavajući se ugrijati. Tek što je Sunce zašlo, temperatura je pala.

– Eh, kad sam ja bio u Nizozemskoj u Eindhovenu, pa tamo na stadionu imaju grijače. Bila je zima, a nama je na tribinama bilo toplo – prepričavao je jedan Šibenčanin.

Da, to je ta infrastruktura o kojoj govori predsjednik Udruženja prvoligaša Igor Štimac. Gledatelje su, doduše, ugrijali domaći igrači, zabili su dva gola i u nekoliko navrata zaslužili pljesak. Nije loš bio ni Varteks, imao je svoje šanse, ali ne i sreće. Njihova trenera Dražena Beseka po lijepom se sjećaju u Šibeniku zbog jednog događaja iz prošlosti. Bilo je to prije deset godina, trener Šibenika bio je sadašnji sportski direktor Hajduka Ivan Buljan.

Besek spašavao Šibenik
U zadnjem kolu u goste je došao Varteks, a Šibenčanima je trebao bod za ostanak u prvoj ligi. Gubili su 0:1, a onda je autogol, koji je spasio Šibenik, zabio upravo Besek. Sada Besek nije ništa skrivio, a Šibenčani su se opet veselili. Ponajprije zbog sjajnog veznjaka Dražena Govića i opasnih napadača Rodića i Zeca. Gović je dirigirao igrom, a ta su dvojica poput osica jurišala na zadnju liniju Varteksa.

– Milina mi je igrati s njima, imam osjećaj da bi balun stigli da im ga nabijem na reflektor – hvalio nam je uoči susreta svoje napadače Gović.

A upravo je on bio najbolji igrač. Najprije je na dodavanje Kulušića zabio za 1:0 u 7. minuti, a potom na kraju prvog dijela asistirao Rodiću za 2.0. Šibenčani su prilično lagano došli do željena tri boda. Uzdali su se i da Hajduk može dobiti Slaven Belupo u Koprivnici, što bi igračima Ivice Kalinića donijelo treće mjesto. Sljedeće kolo Šibenčane vodi u Zagreb, a potom na Šubićevac stiže Hajduk. Dalmatinski derbi ovoga bi puta moga biti zaista pravi derbi. Kalinić je tako značajno prebacio cilj što mu ga je uprava zacrtala. Trebao je izboriti opstanak, a on se bori za treće mjesto.

Šibenik – Hajduk 1:5
Nije zato ni čudo što je Kalinić od svih trenera u HNL-u najduže na klupi svoga kluba. Došao je u Šibenik prije godinu i pol. Za to isto vrijeme Hajduk su vodila čak četvorica trenera, Miše je peti. Možda bi se veliki splitski klub u ovom segmentu mogao ugledati na “mali” Šibenik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije