Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA 16. ROĐENDAN

Gotov posao! Bayern doveo mladog hrvatskog dragulja iz Osijeka, cifra može srušiti rekord

FC Bayern
31.05.2023.
u 14:59

Na nedavnom Europskom prvenstvu do 17 godina u Mađarskoj igrao je sve tri utakmice za izabranike Roberta Jarnija i zabio jedan gol. Za njega su se zanimali i Barcelona i Juventus, no odlučio se za Bayernovu školu

Velike vijesti stižu nam iz Njemačke! Hrvatski nogometni U-17 reprezentativac i dosadašnji igrač Osijeka Ljubo Puljić potpisao je u srijedu, na 16. rođendan, ugovor s minhenskim Bayernom. Potvrdio je to bavarski klub na službenim stranicama 

NK Osijek će na ime odštete dobiti nešto manje od milijun eura, otkrio je talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Istaknuo je Romano i da bi s bonusima cifra mogla narasti na 2,8 milijun eura.

Ako se veći dio bonusa ispuni, bit će to rekordan transfer za hrvatskog nogometaša mlađeg od 17 godina (rekord drži Rocco Živković, iz Istre u Salzburg za 2 mil. eura).

 

 

- Ljubo je snažan branič s čvrstim pristupom. Ima odličan mentalitet i uvijek daje sve od sebe na terenu za svoju momčad. Osim toga, ima odličan karakter. Jako smo zadovoljni što je naš skautski tim oko Floriana Zahna uspio brzo odraditi ovaj posao i što se Ljubo seli u kampus - rekao je Hamit Altintop, sportski direktor Bayernova kampusa.

U klubu će ga dočekati još jedan Hrvat Lovro Zvonarek koji je prošlo ljeto Slaven Belupo zamijenio Bayernom za 1,8 milijuna eura. On je član druge momčadi koja se natječe u četvrtoj njemačkoj ligi, dok će Puljić svoje prve utakmice u klubu odigrati u kadetskoj momčadi Bayerna.

VEZANI ČLANCI:

Puljić je rođen 31. svibnja 2007. u Vinkovcima, prošao je Osijekove mlađe kategorije od 2018. godine pa sve do ovog transfera u Njemačku.

Na nedavnom Europskom prvenstvu do 17 godina u Mađarskoj igrao je sve tri utakmice za izabranike Roberta Jarnija i zabio jedan gol. Za njega su se zanimali i Barcelona i Juventus, no odlučio se za Bayernovu školu.

 

 

Komentara 4

KR
kruni
20:47 31.05.2023.

Zar Zvonareku nije bilo bolje igrati u HNLu nego u njemačkoj 4 ligi, šteta šta pohlepa napravi

Avatar jeremija1
jeremija1
19:09 31.05.2023.

zvonarek je nestal s radara, a bojim se da bu i ovaj...

KR
kruni
16:00 31.05.2023.

Šteta još jedan Talent koji će propast kao igrač 🤑🤑

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije